Βαρόμετρο Δανεισμού Ακινήτων 2017 της KPMG

Το τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών Ακίνητης Περιουσίας της KPMG κυκλοφόρησε το Βαρόμετρο Δανεισμού Ακινήτων 2017, το οποίο αποτελεί την 8η έκδοση της ετήσιας έκθεσης της KPMG σχετικά με τη χρηματοδότηση ακινήτων από τις τράπεζες. Με βάση συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους τραπεζών

από 17 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, η έκθεση αξιολογεί τις προοπτικές και το γενικότερο κλίμα της τραπεζικής χρηματοδότησης στον τομέα των ακινήτων στην Ευρώπη.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται επίσης ξεχωριστό αφιέρωμα στις συμμετέχουσες χώρες, υπογραμμίζοντας τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά. Το τμήμα Deal Advisory της KPMG Κύπρου διεξήγαγε την έρευνα στην Κύπρο, μέσω συνεντεύξεων με ερωτηματολόγια που λήφθηκαν από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα συμπεράσματα της έκθεσης θα παρουσιαστούν σε προσεχείς εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της ανάλυσης που διενεργήθηκε για την Κύπρο, ο κ. Χριστόφορος Αναγιωτός, Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG Κύπρου και Επικεφαλής του τμήματος Deal Advisory, δήλωσε ότι «η αγορά ακινήτων ανακάμπτει σταδιακά, ειδικά σε ότι αφορά συγκεκριμένα είδη αναπτύξεων, των οποίων οι αποδόσεις είναι ικανοποιητικές. Η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τροφοδοτεί, αν και με αργό ρυθμό, την αναζωογόνηση της αγοράς ενώ είναι αξιοσημείωτες και οι αγορές από ξένους επενδυτές, από ίδια κεφάλαια».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλοί αναλυτές, επιστήμονες αλλά και επιχειρήσεις τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, έδειξαν ενδιαφέρον και πρόθεση για αξιολόγηση των πληροφοριών και αναλύσεων που παρέχει το Βαρόμετρο Δανεισμού Ακινήτων 2017 της KPMG.

Για πρόσβαση στην πλήρη ανάλυση, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

KPMG Property Lending Barometer 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα