Βαριές οι κατηγορίες για τους δράστες στα επεισόδια κατά Τ/κ

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, η μία εκ των οποίων προνοεί ακόμα και 5ετή φυλάκιση, βρίσκονται 15 μαθητές Λυκείου της πρωτεύουσας, που κατηγορούνται για επίθεση σε βάρος Τ/κυπρίων.

Ολοι θα κατηγορηθούν γραπτώς και θ' αφεθούν ελεύθεροι ενώ οι πρώτοι τέσερρεις συλληφθέντες παραδέχτηκαν ενοχή.

Σε 15 συνολικά συλλήψεις προέβη η αστυνομία, αναφορικά με τα τραγικά γεγονότα της επίθεσης μαθητών εναντίον Τ/Κυπρίων, την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων καταδίκης της ανακήρυξης

του ψευδοκράτους.

Πρόκειται για μαθητές που φοιτούν στο ίδιο λύκειο ηλικίας από 16 έως 18 χρόνων.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν από 12 Ε/Κύπριους μαθητές, δύο Ποντιακής καταγωγής και έναν Αραβικής καταγωγής, ενώ δύο από τους Ε/Κύπριους μαθητές παρακολουθούνται από το Γραφείο Ευημερίας.

Ολοι κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι πρώτοι τέσσερεις συλληφθέντες ήδη παραδέχτηκαν ενοχή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις των ανακριτών και αναμένεται να καταχωριστούν ενώπιον του Δικαστηρίου 3 υποθέσεις για επτά συνολικά δικήματα. Πιο σοβαρά αδικήματα είναι τρία ένα εκ των οποίων προνοεί ακόμα και 5ετή φυλάκιση,η 10 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο ή και τα δύο μαζί.

Τα πιο σημαντικά αδικήματα που διερευνά η αστυνομία είναι:

Επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβηςΠρόκληση κακόβουλης ζημιάς,Διασάλευση της ειρήνης σε δημόσιο χώροΑνησυχίαΥποκίνηση βίας ή μίσους λόγω γενετήσιου προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλουΑδικήματα του περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου ΝόμουΣυνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος.

Οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια μαθητές θα τιμωρηθούν και με βάση τους σχολικούς κανονισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα