Βαριά καμπάνα σε ελ. εταιρεία μπίρας -Το μεγαλύτερο πρόστιμο

Κατά 4,75 εκατ. ευρώ μειώνεται το ποσό που καλείται να πληρώσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel, Heineken, ΑΛΦΑ, κ.ά.), μετά από προσφυγή της στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού να της επιβάλει πρόστιμο 31,45 εκατ. ευρώ, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως

της δημοσιότητας, το δικαστήριο έκρινε υπερβολικό το πρόστιμο, γι' αυτό και το μείωσε στα 26,7 εκατ. ευρώ.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα, επειδή «θεωρεί πως η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν ήταν δίκαιη».

Την 1η Δεκεμβρίου 2015, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 31,45 εκατ. ευρώ στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία - το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε μία μόνο εταιρεία στην Ελλάδα- για παραβάσεις που ξεπερνούν σε διάρκεια τη δεκαπενταετία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είχε υιοθετήσει και υλοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μια ενιαία και στοχευμένη πολιτική για τον αποκλεισμό και τον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της, κυρίως με την επιβολή αποκλειστικότητας σε επίπεδο χονδρικής και λιανικής πώλησης, αλλά και μέσω άλλων πρακτικών, οι οποίες είχαν ως σωρευτικό αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού σε επιμέρους αγορές διανομής και διάθεσης προϊόντων ζύθου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαριά, #45Το,varia, #45to