Τσίπρας: Τι παριστάνετε, τους αντιμνημονιακούς;

Την άποψη ότι ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η αξιολόγηση, να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του 2015 και να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για την απομείωση του χρέους, επανέλαβε και στην ομιλία του χθες βράδυ στην Βουλή, κατά την συζήτηση για το ψηφισθέντα, τελικά, πολυνομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε

εμφατικά απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησε ότι βρίσκονται σε υπαρξιακό αδιέξοδο και ότι δεν έχουν σχέδιο για την χώρα, ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά «δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως τα γνωρίζαμε, τα γνωρίζατε, τα γνωρίζαμε όλοι από τον Αύγουστο».

«Τι ακριβώς παριστάνετε σήμερα; Τους αντιμνημονιακούς;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «O καημός σας είναι να ξαναβρεθείτε στις καρέκλες της εξουσίας. Αλλά δεν θα το πετύχετε ούτε αυτή ούτε την επόμενη τετραετία. Για πολλά χρόνια θα μείνετε στην αντιπολίτευση. Κοιτάξτε να είναι εποικοδομητικά χρόνια».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις υποθέσεις των προβληματικών «πόθεν έσχες» του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για διαφθορά. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, τόνισε και συμπλήρωσε: «Μην ψάχνετε για διαφθορά στην Αριστερά».

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα αναλώθηκε στις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό. «Είναι γεγονός – είπε- ότι η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε. Αιφνιδιάστηκε από το μέγεθος των ροών, αλλά θα μου επιτραπεί να πω κι ότι η Ευρώπη συνειδητοποίησε πως υπάρχει πρόβλημα, όταν αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν στις αυλές των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης».

Και στην συνέχεια παρουσίασε τις θέσεις της Ελλάδας, που συνίστανται στην σταδιακή μετατόπιση της διαδικασίας μετεγκατάστασης των προσφύγων από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια, ώστε «το Αιγαίο να σταματήσει να μετράει νεκρούς και να σταματήσει και αυτό το αίσχος της εκμετάλλευσης αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων από δουλεμπόρους διακινητές» και στην άρνηση κοινών περιπολιών με τουρκικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα, «γιατί δυστυχώς, συνεχίζονται οι διαρκείς αμφισβητήσεις και παραβιάσεις από την πλευρά των γειτόνων, παραβιάσεις και αμφισβητήσεις σε ζητήματα που είναι ξεκαθαρισμένα από το διεθνές δίκαιο, αμφισβητήσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε εμπιστοσύνη, και δεύτερον, γιατί δεν έχει κανένα νόημα κάτι τέτοιο».

Επίσης χαιρέτησε την παρέμβαση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη Σύνοδο Κορυφής, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει σε σχέση με τις χώρες που επωμίζονται το κύριο βάρος υποδοχής των προσφυγικών ροών, δημοσιονομική χαλάρωση και ενίσχυση.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε και ένα απρόοπτο. Μια επισκέπτρια που παρακολουθούσε την διαδικασία από τα θεωρεία της Βουλής τον διέκοψε φωνάζοντας: «Ο ελληνικός λαός, ψήφισε ΟΧΙ...», ενώ, παράλληλα, ανέμιζε μία μπλούζα η οποία έγραφε «ξεφτιλίσατε τη δημοκρατία». Ο πρωθυπουργός έδειξε ανοχή και συνεχίζοντας τον λόγο του, είπε: «Αφήστε, η Βουλή μας είναι το λίκνο της Δημοκρατίας. Και στο λίκνο της Δημοκρατίας μπορεί να υπάρχουν όλα».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα