Τσίπρας: Πρέπει να προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις

Θα είναι καταστροφικό για τον τόπο εάν περιοριστούμε μόνο στην εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου και δεν προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία, φέρεται να είπε στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τους Υπουργούς για το χθεσινό Eurogroup στο οποίο δόθηκε παράταση στην Ελλάδα

ως το τέλος της εβδομάδας να πετύχει συμφωνία με τους εταίρους στο κρίσιμο από πολλές απόψεις ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων και τις επαπειλούμενες εκποιήσεις της πρώτης και βασικής κατοικίας των δανειοληπτών.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αποδεικνύεται πως «η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους», αλλά προέτρεψε τους Υπουργούς του να μη σταθούν μόνο στα μέτρα, αλλά να προχωρήσουν σε βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές

«Η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές, και η κυβέρνηση οφείλει, παρά τις πολλές δυσκολίες, να αφήσει ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, να μείνει στην ιστορία, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις», είπε.

Ο Πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συγκεκριμενοποίησε τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες αναφέρθηκε πριν. Μίλησε για διοικητική μεταρρύθμιση, μεταρρύθμιση στην υγεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη, στην αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και στην πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα