Τρ.Κύπρου: Εντατικές διαβουλεύσεις για την αντικατάσταση Ρος

Σε εντατικές συζητήσεις βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Τράπεζα Κύπρου για την αντικατάσταση του Αντιπροέδρου της και νέου Υπουργού Εμπορίου της Κυβέρνησης Τραμπ, Ουίλμπουρ Ρος.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την εταιρία του δισεκατομμυριούχου WL Ross &Co.

LLC, η οποία κατέχει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, αναφορικά με το πώς θα συνεχιστεί η συμμετοχή και ποιος θα μπορούσε να είναι ο νέος υποψήφιος για την αντικατάσταση του Ρος στα καθήκοντα του Αντιπροέδρου.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Τζον Χούρικαν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, διευκρινίζοντας ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χούρικαν βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς έλαβε μέρος στην τελετή έναρξης της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος που ίδρυσε ο νέος Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Ross &Co. LLC, με σημερινή του ανακοίνωση βάζει τέλος στα σενάρια για αποχώρηση από το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η συμμετοχή του ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου δεν θα επηρεαστεί από τον διορισμό του κ. Ρος ως υπουργός εμπορίου της κυβέρνησης Ντόναλτ Τράμπ, υπογραμμίζοντας ότι η ενεργός συμμετοχή του ομίλου στην Τράπεζα Κύπρου θα συνεχιστεί.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα