Τηλεφωνούσε όλο το βράδυ σε διανυκτερεύον φαρμακείο-φάντασμα

Μάταια αποδείχθηκαν τα τηλεφωνήματα πατέρα σε διανυκτερεύον φαρμακείο, το τηλέφωνο του οποίου αποδείχθηκε φάντασμα.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ίδιος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, οι αναπάντητες κλήσεις του προς το διανυκτερεύον φαρμακείο ήταν δεκάδες, χωρίς, ωστόσο, να βρει ποτέ ανταπόκριση. Ο πατέρας είχε συνταγή για φάρμακα του παιδιού του και ήθελε να τα προμηθευτεί.

Να σημειωθεί ότι τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία

είναι ανοικτά από το πρωί μέχρι και τις 22.00 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες μέχρι και το πρωί, οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να είναι on call για έκτακτα περιστατικά.

Στην εκπομπή, παρέμβαση έκανε και η Ελένη – Πιέρα Ισσεγιέκ, η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συλλόγου Φαρμακοποιών, η οποία τόνισε ότι θα διερευνηθεί η καταγγελία του εν λόγω πολίτη και θα αποδοθούν ευθύνες, εάν και εφόσον προκύπτουν, για τους φαρμακοποιούς που δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματα του πατέρα.

Η κ.Ισσεγιέκ τόνισε, εξάλλου, ότι οι φαρμακοποιοί παραμένουν στα φαρμακεία από το πρωί μέχρι το βράδυ και το επόμενο πρωί είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν ξανά.

Τονίζεται ότι προβλέπεται, όπως σημείωσε η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, να διεξαχθεί πειθαρχική έρευνα εναντίον των φαρμακοποιών και να αποδοθούν εκεί και όπου προκύπτουν ευθύνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα