Τρίποντο με υπογραφή Γκονσάλβες

Η «κυρία» αγχώθηκε αλλά πήρε το τρίποντο χάρις στην έμπνευση του Ίσμα, που πέτυχε στο φινάλε γκολάρα

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 1
(8΄ Γουέσλεμ)
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2
(38΄ Πελέ, 81΄ Γκονσάλβες)

Με νίκη συνδύασε το ντεμπούτο του ο Ρόνι Λέβι στον πάγκο της Ανόρθωσης. Νίκη, αλλά αγχωτική, με μέτρια εμφάνιση, που επιβεβαιώνει όσα λέγονται εδώ και αρκετό διάστημα. Η «κυρία» έχει πολλά να διορθώσει μέχρι να φτάσει στα επίπεδα που θέλουν οι φίλοι της.

Κόντρα στην Αναγέννηση, η νίκη ήρθε με δύσκολο

τρόπο, χάρις στην έμπνευση του Γκονσάλβες, ο οποίος στο 81ο λεπτό της συνάντησης, με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Μάστρου.

Ήταν πραγματικά μια γκολάρα, ίσως το γκολ του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Έτσι, η Ανόρθωση πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή της νίκη και ανήλθε στην 7η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 11 βαθμούς. Πλέον η προσοχή της επικεντρώνεται στη Δόξα.

Η Αναγέννηση στο ντεμπούτο του Σάββα Πουρσαϊτίδη έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα. Πραγματοποίησε θετική εμφάνιση και λίγο έλειψε να έχει βαθμολογικό κέρδος. Προηγήθηκε στο σκορ με τον Γουέσλεμ, αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό.

Αιφνιδίασε η Δερύνεια
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο ρυθμός ήταν αργός, γεγονός που βόλεψε την Αναγέννηση Δερύνειας. Η οποία μάλιστα μόλις στο 8ο λεπτό αιφνιδίασε την αντίπαλό της, πετυχαίνοντας το γρήγορο γκολ. Ήταν μια φάση στην οποία η άμυνα της «κυρίας» πιάστηκε στον ύπνο και ο Γουέσλεμ, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Η Ανόρθωση έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, αφού χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για να βρει ρυθμό και καλά πατήματα. Το παιγνίδι ήταν μέτριο, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Μετά το 30ό λεπτό η ομάδα του Ρόνι Λέβι ανέβηκε, έγινε πιο επιθετική και έψαξε την ισοφάριση.

Αφού πρώτα ο Ράγιος έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ-τα-τετ, η «κυρία» κατάφερε στο 39΄ με γκολ του Πελέ να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε θέση βολής και δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, αφού με σουτ νίκησε τον Μάστρου για το 1-1.

Ο Ίσμα είχε το «κλειδί»
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιγνίδι κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα. Η Ανόρθωση είχε την μπάλα στα πόδια την περισσότερη ώρα, αλλά δυσκολευόταν αφάνταστα να γίνει δημιουργική. Η Αναγέννηση με την ίδια τακτική προσπάθησε να αφήσει μακριά από την περιοχή του Μάστρου τους αντίπαλους επιθετικούς και κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να το πετύχει. Δεν μπόρεσε όμως να βγάλει κάποια επικίνδυνη φάση στην αντίπαλη περιοχή.

Γενικότερα, ελάχιστες ήταν οι φάσεις που δημιούργησαν οι δύο ομάδες, με κλασικότερη αυτήν του 57΄, όταν ο Καμπρέρα βρέθηκε απέναντι από τον Μάστρου αλλά αδράνησε και δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Η Ανόρθωση στο 66’ εδικαιούτο πέναλτι, όταν ο Γκονσάλβες ανατράπηκε την ώρα που ήταν έτοιμος να σκοράρει, αλλά ο ρεφ Σκαπούλης άφησε το παιγνίδι να εξελιχθεί.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα η Ανόρθωση συνέχισε την προσπάθεια, αλλά δεν έβρισκε τις λύσεις. Μέχρι το 81ο λεπτό, όπου μίλησε η κλάση του Γκονσάλβες. Ο Πορτογάλος έκανε άψογο κοντρόλ με το στήθος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ασύλληπτο γυριστό έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Μάστρου για το 2-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Αναγέννηση: Μάστρου, Μπαρπούδης, Ευθυμίου, Ντιαλό, Αναστασίου, Γιουσμπανιάν, Νατσιόπουλος, Θεράποντος (75΄ Χριστοδούλου) Γουέσλεμ, Φουρτάδο, Μπριζίτο

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Σάντος, Σιβού, Ερέρο, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Πελέ (89΄ Καλντερόν) Οικονομίδης (60΄ Κυριάκου), Γκονσάλβες (91΄ Νικολάου), Ράγιος, Καμπρέρα

Το φιλμ του αγώνα
8' 1-0 Ο Γουέσλεμ με δυνατό σουτ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ για την Αναγέννηση.
14' Σουτ του Ερέρο, λίγο έξω
34' Μεγάλη επέμβαση του Μάστρου σε τετ-α-τετ με τον Ράγιος
39' 1-1 Έπειτα από πάσα του Γκονσάλβες ο Πελέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής και, με ωραίο σουτ, έφερε το ματς στα ίσα.
57' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Καμπρέρα δεν μπόρεσε να πλασάρει σε τετ-α-τετ, αφού αδράνησε.
66' Πέναλτι αρνήθηκε στην Ανόρθωση ο διαιτητής, όταν ο Γκονσάλβες ανατράπηκε στην περιοχή ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει.
81' 2-1 Γκολάρα για την Ανόρθωση, με φοβερό ανάποδο ψαλιδάκι από τον Γκονσάλβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα