Τριετής υποτροφία ΕΕ στον Σταύρο Ζένιο

Τριετής υποτροφία Marie Skłodowska-Curie της ΕΕ απονεμήθηκε στον Καθηγητή της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σταύρο Α. Ζένιο, η οποία αφορά έρευνα σε θέματα διαχείρισης δημόσιου χρέους.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι “η έρευνα εστιάζεται στα προβλήματα σταθερότητας που αναφύονται τόσο από μακροοικονομικούς όσο και χρηματοοικονομικούς κινδύνους”.

Στο πλαίσιο του έργου, o Καθηγητής Σταύρος

Α. Ζένιος θα εργαστεί στη Σχολή Διοίκησης Wharton του Πανεπιστημίου Πενσιλβανίας στις ΗΠΑ.

Θα φιλοξενείται από το Κέντρο Χρηματοοικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου στη Φιλαδέλφεια, και το Ινστιτούτο Δημόσιας Πολιτικής στην Ουάσιγκτον. Συνεργασία θα έχει και με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας και μέλος του Federal Reserve, Καθηγητή Patrick Harker.

Παλαιότερη συνεργασία των δύο οδήγησε στην έκδοση βιβλίου για την διοίκηση χρηματοοικονομικών οργανισμών, το οποίο μεταφράστηκε στα Κινέζικα. Συνεργαζόμενος είναι επίσης ο Χριστόφορος Πισσαρίδης για τις μακροοικονομικές διαστάσεις της έρευνας.

Ο Σταύρος Α. Ζένιος είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Διοικητικής Επιστήμης και ειδικεύεται στη διαχείριση κινδύνων. Έχει δημοσιεύσει πέραν των 150 επιστημονικών μελετών σε διεθνή περιοδικά, είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων και εκδότης πολλών συλλογικών τόμων.

Το έργο του έτυχε διεθνών διακρίσεων και βραβεύσεων με χιλιάδες παραπομπές. Κατατάσσεται στο κορυφαίο 5% μεταξύ των ερευνητών του παγκόσμιου επιστημονικού ιστότοπου ResearchGate και στο 1% μεταξύ των ερευνητών του δικτύου ερευνητών στις κοινωνικές επιστήμες SSRN.

Είναι Πρόεδρος των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών UNICA.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα