Τρεις προπονητές αισθάνονται έντονη πίεση

Τρεις προπονητές αισθάνονται έντονη πίεση και τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής είναι εξαιρετικά σημαντικά τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις ομάδες τους.

Αναφερόμαστε στον Πέδρο Εμανουέλ του Απόλλωνα, στον Τζον Κάρβερ της Ομόνοιας και στον Αντόνιο Πούτσε της Ανόρθωσης. Οι τρεις προπονητές δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να ανταποκριθούν στο ύψος των απαιτήσεων της διοίκησης και του κόσμου και δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι σε ενδεχόμενο νέας απώλειας βαθμών να τεθεί θέμα απόλυσης τους.

Δεν προτρέχουμε των γεγονότων, απλά πάμε με το ρεύμα της κυπριακής κουλτούρας.

Οι πάγκοι των μεγάλων ομάδων είναι ηλεκτρικοί και μπορούν να σε παρασύρουν στο ταμείο ανεργίας από πολύ νωρίς. Τα παραδείγματα είναι πολλά, ενώ αν προσθέσουμε και τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών και την «ευκαιρία» για νέο ξεκίνημα, τότε εύκολα συμπεραίνει κάποιος το … αυτονόητο.

Τα δύσκολα είναι στο Τσίρειο, αφού ένας εκ των δυο ή και οι δυο θα χάσουν βαθμούς. Ο Απόλλωνας άρχισε με όνειρα τίτλου, αλλά και η Ομόνοια για μια καλύτερη πορεία από τις προηγούμενες χρονιές. Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές είναι μικρό δείγμα, αλλά οι δυο ομάδες απώλεσαν βαθμούς εκτός προγράμματος και βρίσκονται κάπως μακριά από τα «θέλω» των ομάδων τους.

Ο Απόλλωνας βρίσκεται στην 6η θέση με εφτά βαθμούς, και οχτώ λιγότερους από την πρώτη θέση. Αντιλαμβάνεστε ότι νέα γκέλα, η ομάδα θα οπισθοχωρήσει ακόμα περισσότερο ή τουλάχιστον δεν θα εκμεταλλευτεί τις απώλειες (αν προκύψουν) της ΑΕΚ. Δεν παίζει κακό ποδόσφαιρο ο Απόλλωνας, όμως, το θέμα είναι τα αποτελέσματα και αυτά κρίνουν τα πάντα.

Η Ομόνοια από την άλλη είναι σε ελαφρώς καλύτερη μοίρα, αλλά είχε σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα. Οι πράσινοι είναι στην 4η θέση με 11 βαθμούς και τέσσερεις λιγότερους από την κορυφή. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η ομάδα είναι εντός στόχων, όμως, η Ομόνοια παρουσιάζει κακό θέαμα, ενώ δεν προσπερνάμε την έντονη αμφισβήτηση που νιώθει ο Κάρβερ από την μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Θυμίζουμε ότι και στο πρόσφατο παρελθόν είχε θέμα, αλλά η διοίκηση στήριξε την επιλογή του Νταμπίζα.

Ο Αντόνιο Πούτσε είναι σε λίγο καλύτερη θέση, αφού δεν ακούστηκε ποτέ επίσημα κάτι. Όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και η ομάδα να παραπαίει τουλάχιστον βαθμολογικά. Η 7η θέση, οι έξι βαθμοί και η μόλις μια νίκη είναι κακός απολογισμός, επομένως υπάρχει και εδώ ένα θέμα.

Όπως και να ‘χει η σημερινή και η αυριανή ημέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Υπάρχει σίγουρα μουρμούρα και αμφισβήτηση και για τους τρεις, όμως, ο τελευταίος λόγος ανήκει πάντα στον Πρόεδρο του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα