Τρ.Αναπτύξεως ΣτΕ: Έτοιμη για οικονομική στήριξη λύσης

Υψηλότερα από το κόστος ενδεχόμενης λύσης του κυπριακού θα είναι τα οφέλη εκτιμά, ο Διοικητής της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφαιρώντας από την εξίσωση το περιουσιακό.

«Προφανώς, θα πρέπει να κάνετε μια πολύ εμπεριστατωμένη ανάλυση των αναγκών των δύο κοινοτήτων στην χώρα, αφήνοντας φυσικά το περιουσιακό, το οποίο είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα», ανέφερε ο Διοικητής.

Ο Ρολφ Βέντσελ συμμετείχε τον Μάϊο στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας

Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για τις οικονομικές πτυχές της λύσης.

«Αφήνοντας το περιουσιακό στην άκρη, υπήρξε μια συναίνεση μέσα από τη συζήτηση ότι το άμεσο κόστος όπως οι επενδύσεις σε υποδομές, δεν είναι πολύ υψηλά όταν εξεταστούν σε αριθμούς, σε σχέση με τα οφέλη, τον τουρισμό και τις επενδύσεις που θα έρθουν στο νησί», συμπλήρωσε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Κομισιόν και συζητήθηκε, όπως είπε, το είδος των απαιτήσεων που θα καλύψει η διεθνής κοινότητα και η κυβέρνηση της Κύπρου.

Η διεθνής κοινότητα, πρόσθεσε, προσβλέπει να επενδύσει στην Κύπρο, μετά από ενδεχόμενη λύση, φέροντας ως παράδειγμα την Αμμόχωστο και τον τομέα του τουρισμού.

« Εξέφρασα ξανά στους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους πολιτικούς στην Κύπρο την ετοιμότητα να στηρίξουμε τη χώρα σε περίπτωση επανένωσης και να κάνουμε πραγματικά επιτυχή μια επανένωση» ανέφερε ο Ρ.Βέντσελ.

Από την ένταξη της Κύπρου στον Οργανισμό, το 1962, η Τράπεζα χρηματοδότησε διάφορα έργα κοινωνικού χαρακτήρα στο νησί παραχωρώντας δάνεια 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα