Ιστορικής σημασίας τριμερής στην Θεσσαλονίκη

Με την υπογραφή της διακήρυξης της Θεσσαλονίκης και τις απαραίτητες χειραψίες επισφραγίστηκε ο πρώτος κύκλος τριμερών συνόδων κορυφής που άρχισε από τη Λευκωσία και συνεχίστηκε στα Ιεροσόλυμα.

Ως τρία δημοκρατικά καθεστώτα Κύπρος Ελλάδα και Ισραήλ κάλυψαν μια ευρεία γκάμα θεμάτων από την οποία βεβαίως δεν μπορούσα να απουσιάζουν οι πολιτικές εξελίξεις στην

περιοχή με το Κυπριακό να έχει περίοπτη θέση σε αυτές τις συζητήσεις.

Της τριμερούς συνάντησης, η οποία ολοκληρώθηκε με γεύμα των αντιπροσωπειών στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών και Γεωργίας, είχε προηγηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Εκεί όπου προωθήθηκαν τα ενεργειακά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διασύνδεση των τριών χωρών τόσο σε θέματα φυσικού αερίου, όσο και σε θέματα ηλεκτρισμού.

Των τριμερών και διμερών συναντήσεων είχε προηγηθεί τελετή αποκαλυπτηρίων πλακέτας για το μουσείο του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης που θα ανεγερθεί το επόμενο διάστημα εις μνήμη των πενήντα και πλέον χιλιάδων Εβραίων κατοίκων της πόλης που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα