Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα επιδιώκει ψήφους στη Δυτική Θράκη με απειλές»

Για απειλές προς τους «Τούρκους» της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη κατηγορούν τους Έλληνες τα φιλο-κυβερνητικά ΜΜΕ.

Ρεπορτάζ στην φιλοκυβερνητική/εθνικιστική εφημερίδα «Γενί Ακίτ» καταφέρεται εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη για τις δηλώσεις της κατά την επίσκεψή της στη μουσουλμανική μειονότητα, ενώ η επίσης φιλο-κυβερνητική «Χουριέτ» υποστηρίζει σε μονόστηλό της ότι οι «Τούρκοι» και πάλι υποψήφιοι βουλευτές έχουν μπει στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Στις 25 Ιουνίου,

οι πολιτικοί στην Ελλάδα, που προετοιμάζονται για τις εκλογές, απαιτούν ψήφους από τους Τούρκους με απειλές. Η Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος (Διακομματικής Κοινοβουλευτικής) Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της ΝΔ, που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο, απείλησε κατά την επίσκεψή της στη Ροδόπη λέγοντας “Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα”», αναφέρει η Γενί Ακίτ, η οποία σχολιάζει ότι οι δηλώσεις Μπακογιάννη προκάλεσαν ερωτήματα στη μειονοτική κοινή γνώμη και σχόλια τύπου ότι «η Μπακογιάννη εκφοβίζει τη μειονότητα».

Αντίστοιχα, με τίτλο «Ο Μητσοτάκης βάζει στο στόχαστρο τους Τούρκους υποψηφίους» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική Χουριέτ ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από Αθήνα, όπου υποστηρίζει ότι «ο πρώην πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φαβορί για τις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου, στοχοποίησε τους Τούρκους υποψηφίους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάρει τις ψήφους των Ελλήνων [σσ. αναφέρεται μόνο στους χριστιανούς κατοίκους Θράκης] ψηφοφόρων στη Δυτική Θράκη. “Καλώ τον Ζεϊμπέκ και τον Φερχάτ να κάνουν μια δήλωση ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα και όχι την τουρκική μειονότητα. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι θα το κάνουν αυτό. Δεν θα θελήσουν να κάνουν κάτι που θα δυσαρεστήσει το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή”, δήλωσε ο Μητσοτάκης».

Διαβάστε ακόμη: Χουριέτ:«Ο Μητσοτάκης στόχευσε τους Τούρκους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκικά ΜΜΕ, Η Ελλάδα, Δυτική Θράκη,tourkika mme, i ellada, dytiki thraki