Τουρκία:Απαίτηση από μυστικές υπηρεσίες Δύσης να ενημερώνουν για τη δράση τους

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην Τουρκία χωρίς να παρέχουν σχετικές πληροφορίες στην Άγκυρα, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη ανώνυμο διπλωμάτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα «αρκετά σημαντικό γεγονός» συνέβη πριν από λίγο καιρό.

Διαβάστε επίσης: «Προσβολή για Κ.Δ η έλλειψη ενημέρωσης για πτήσεις από Βρετανικές Βάσεις»

«Σε ορισμένες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν επιχειρήσεις στην Τουρκία, να πηγαινοέρχονται χωρίς άδεια. Για

παράδειγμα, ένα δυτικό αναγνωριστικό αεροπλάνο φτάνει, μένει για λίγο και φεύγει, ή κάτι τέτοιο. Ωστόσο, δεν παρείχαν οποιαδήποτε πληροφορία για το ποιος ήταν στο αεροπλάνο και τι έκανε», είπε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα, σύμφωνα με την εθνική θέση της Τουρκίας, δήλωσε ότι «δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τέτοιες επιχειρήσεις χωρίς την παροχή σχετικών πληροφοριών [στην τουρκική πλευρά]».

Σύμφωνα με την πηγή της προαναφερθείσας εφημερίδας, η αντίδραση των δυτικών ειδικών υπηρεσιών ήταν σκληρή, αλλά η Άγκυρα δεν υποχώρησε από τη θέση αρχών της.

«Στην αρχή αντέδρασαν σθεναρά [δηλαδή οι δυτικές ειδικές υπηρεσίες]. Διέδωσαν πληροφορίες ότι η κίνηση (της Τουρκίας) σημαίνει υποστήριξη για το Ιράν.

Αλλά ήταν μάταιο γιατί η Τουρκία, ως ανεξάρτητο κράτος, έδειξε την εθνική της θέση. Ειπώθηκε ότι, "Εάν πρόκειται να κάνετε κάτι, δώστε [μας] πληροφορίες [για αυτό]», είπε ο διπλωμάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα