«Είδε για 10 λεπτά τον ΠτΔ και διορίστηκε σε Ημικρατικό» - Τι λέει η Κυβέρνηση

Στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι διορισμοί στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών, κλήθηκε να απαντήσει στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Εισαγωγικά, ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε ότι το γεγονός ότι «ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχουν ταυτιστεί ως προς τις τοποθετήσεις, καταδεικνύει κάτι», ενώ υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, λέγοντας ότι από τον Μάιο, εννέα άτομα εγνωσμένου κύρους που συμμετέχουν στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις αιτήσεις.

Οποιοσδήποτε, υπέδειξε

ο Εκπρόσωπος, μπορούσε να εκδηλώσει ενδιαφέρον επί ίσοις όροις και να αξιολογηθεί. Οι συστάσεις, συνέχισε, ήταν ομόφωνες.
Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι είναι κατανοητές και αναμενόμενες «σε μία διαδικασία που δεν είναι γνωστό ποιοι θα επιλεγούν».

Διαβάστε επίσης: Επισκευάστηκε το προεδρικό αεροσκάφος - Σήμερα το πρώτο του ταξίδι

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, η κυβέρνηση θα ήθελε να ακούσει τουλάχιστον αν η σύσταση του Γνωμοδοτικού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ διερωτήθηκε αν η διαδικασία που ακολουθείτο στο παρελθόν ήταν καλύτερη.

«Είδε τον ΠτΔ και διορίστηκε»

Ο Εκπρόσωπος απάντησε και στην «καταγγελία» ότι γυναίκα που δεν γνώριζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συναντήθηκε μαζί του για δέκα λεπτά και στη συνέχεια διορίστηκε, λέγοντας ότι αυτό είναι υποτιμητικό για τα άτομα που συμμετέχουν στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο. Οι διορισμοί, είπε, έχουν γίνει στη διαδικασία των Οργανισμών που υπάγονται, με το 95% αυτών (80 στους 85), να αποτελούν συστάσεις του Συμβουλίου.

Αυτό το 5%, εξήγησε ο κ. Λετυμπιώτης, είναι υφιστάμενα μέλη των ΔΣ των Οργανισμών, τα οποία θα διασφαλίσουν τη συνέχεια του εκάστοτε Οργανισμού.

Η απομάκρυνση του υμνητή της Χούντας από το ΤΕΠΑΚ

Σε σχέση με τον διορισμό υμνητή της Χούντας στο ΔΣ του ΤΕΠΑΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι η οριζόντια απαξίωση δεν βοηθά, καθώς πρόκειται για έναν στους 115 διορισμούς. Η πρόθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε, είναι να ακολουθηθεί η νενομισμένη διαδικασία για να αντικατασταθεί, ενώ εξήρε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, ως προς την απομάκρυνσή του.

Διαβάστε επίσης: Δεν γνωρίζουν τον λόγο που άφησε χωρίς ρεύμα το ΓΝ Λευκωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα