Τουρκία: Στις χώρες με τη μεγαλύτερη οικονομική αύξηση φέτος

Η Τουρκία βρίσκεται στην τρίτη θέση ανάμεσα στις χώρες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση- ανάπτυξη φέτος, με την οικονομία της να σημειώνει αύξηση 5% το πρώτο τετράμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο λόγος είναι ότι αυξήθηκαν οι επενδύσεις στην Τουρκία, ενώ το ποσοστό αυτό είναι πάνω από το διπλάσιο της Ε.Ε. Ο Τούρκος πρόεδρος, είπε ακόμη ότι η Τουρκία βρίσκεται μετά την Κίνα και την Ινδία στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών της G20 και υπογράμμισε ότι η Τουρκία

στο μέλλον θα φτάσει στην πρώτη θέση, καθώς έχει πετύχει τους στόχους των διεθνών οργανισμών αξιολόγησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως σχολιάζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’, την ώρα που οι χώρες της Δύσης και της Μέσης Ανατολής δίνουν αγώνα με τις πολιτικές αβεβαιότητες, η Τουρκία απέδειξε πόσο ισχυρή οικονομικά γίνεται.

Μάλιστα, παρά τις προβλέψεις των ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το χρηματιστήριο Κων/πολης και ο δείκτης 100, από τις αρχές του έτους έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, ενώ χθες το χρηματιστήριο Κων/λης σημείωσε ρεκόρ ανόδου, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 100 χιλιάδων μονάδων.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται απόρροια της πολιτικής σταθερότητας που δημιούργησε το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, καθώς επίσης και των αλμάτων που επιδεικνύει η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας με την υποστήριξη του οικονομικού τομέα της χώρας, καταγράφοντας ρεκόρ στην τουρκική οικονομία. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι μέχρι τα τέλη του έτους, πέραν του ζεστού χρήματος θα υπάρξουν και απευθείας επενδύσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει κι άλλη άνοδος στο χρηματιστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα