Το Υπουργείο Εργασίας κατά της κακομεταχείρισης ηλικιωμένων

Η μέριμνα της Πολιτείας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας και διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και διαρκής, διαβεβαιώνει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων, την 15η Ιουνίου.

«Η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος κατά την οποία αξίζει στον καθένα να ζει με αξιοπρέπεια σε κατάλληλες συνθήκες μέσα από τις οποίες να του δίνεται

η ευκαιρία να εκφράσει την μοναδικότητα του, να απασχοληθεί δημιουργικά και να απολαύσει μια ποιοτική ζωή», αναφέρεται.

«Η ηλικία και η ανάγκη υποστήριξης δεν μπορούν ποτέ να είναι η αφορμή για επιβολή περιορισμών, αφαίρεσης ανθρώπινων δικαιωμάτων και αρχών ελευθερίας του ατόμου», προστίθεται.

Το Υπουργείο, συνεχίζει η ανακοίνωση «θέτει σε προτεραιότητα την εφαρμογή προγραμμάτων που έχουν στόχο τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού με σκοπό δημιουργίας δομών και δράσεων υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης, κοινωνικοποίησης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης των ηλικιωμένων».

«Η μέριμνα της Πολιτείας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων Τρίτης Ηλικίας και διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και διαρκής», σημειώνεται.

«Μέρος της μέριμνας αυτής θα συνεχίσει να αποτελεί και η απόδοση έμφασης στις συνθήκες παροχής φροντίδας σε ηλικιωμένους από φροντιστές ή στέγες ηλικιωμένων ώστε να διασφαλίζεται ανάμεσα σε άλλα, και η αποτροπή οποιασδήποτε μορφής κακομεταχείρισης οποιουδήποτε ηλικιωμένου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα