Τουρκία: Προειδοποίηση ΗΠΑ για προσοχή την 15η Ιουλίου

Νέα προειδοποίηση στους Αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την ημέρα της επετείου της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, η πρεσβεία εφιστά την προσοχή και συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν πολυσύχναστα μέρη τις ημέρες των επετειακών εκδηλώσεων.

«Η Αμερικανή διπλωματική αποστολή στην Τουρκία συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή διαμένουν στην Τουρκία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν διαδηλώσεις

και πολυπληθείς συγκεντρώσεις. Ακόμη και αν πρόκειται για ειρηνικές διαδηλώσεις, δεν αποκλείεται αυτές να εξελιχθούν σε συγκρουσιακές και βίαιες», αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας με ημερομηνία 12 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι στις 15 Ιουλίου, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, κυβέρνηση και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει σειρά επετειακών εκδηλώσεων, διαδηλώσεις και πορείες σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

«Πηγές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην τουρκική βουλή και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα, καθώς και στη γέφυρα του Βοσπόρου (που μετονομάστηκε σε ‘Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου) θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις. Μέχρι οι τουρκικές αρχές να ανακοινώσουν ένα πλήρες πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει ώρες και περιοχές, συστήνεται όπως οι Αμερικανοί πολίτες να παρακολουθούν τα τοπικά νέα και τις ειδήσεις και να αποφεύγουν περιοχές όπου πρόκειται να γίνουν συγκεντρώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα