Τουλάχιστον 90 νεκροί από πυρά του ISIS στη Συρία

Περισσότεροι από 70 άνδρες των δυνάμεων του καθεστώτος του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική Συρία, καθώς και 20 άμαχοι στην πόλη Χασάκα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν κυρίως στις επαρχίες Χομς και Χάμα.«Περισσότεροι από 70 στρατιώτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο», είπε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Η οργάνωση αυτή, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία μέσω

ενός δικτύου ακτιβιστών και γιατρών στην περιοχή, ανέφερε εξάλλου ότι άλλοι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Χασάκα από έκρηξη παγιδευμένων αυτοκινήτων ενώ γιόρταζαν την κουρδική πρωτοχρονιά.Το Παρατηρητήριο επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση αυτή στο Ισλαμικό Κράτος, σημειώνοντας ότι τουλάχιστον 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το Νεβρόζ είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτές για τους Κούρδους που συγκεντρώνονται για να χορέψουν, να φάνε και να παίξουν διάφορα παιχνίδια. Ο Ρεντούρ Ξελίλ, ένας εκπρόσωπος των YPG (Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού), είπε ότι τα θύματα της επίθεσης αυτής είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά.Η επαρχία Χασάκα θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς συνορεύει τόσο με το Ιράκ όσο και με την Τουρκία. Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και οι YPG ελέγχουν την πόλη Χασάκα ενώ οι τζιχαντιστές του ΙΚ έχουν καταλάβει πολλούς τομείς της επαρχίας.Οι YPG, που έχουν εξελιχθεί στον κυριότερο εταίρο επί του πεδίου του διεθνούς συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ που βομβαρδίζει θέσεις του ΙΚ στη Συρία, έχουν πετύχει σημαντικές νίκες επί των εξτρεμιστών του ΙΚ τις τελευταίες εβδομάδες και, μεταξύ άλλων, έχουν αποκόψει μια οδό ανεφοδιασμού τους μέσω του Ιράκ.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα