Τορναρίτης:Μεγαλύτερη τομή για οικονομία η λύση Κυπριακού

Η μεγαλύτερη τομή και η μεγαλύτερη επανάσταση για την αναγέννηση της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας είναι η επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης σε ομιλία του στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017.

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι σήμερα μπορούμε ρεαλιστικά να προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες και σε ανάπτυξη σε όλους τους βασικούς παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, προσθέτοντας ότι «ο κυριότερος λόγος της εξόδου από το μνημόνιο

είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της θέσης αξιοπιστίας της χώρας μας, μέσω των αποφάσεων ευθύνης και συνέπειας που λήφθηκαν τα τελευταία χρόνια».

Η κυπριακή οικονομία ήδη από το 2015, είπε, «καταγράφει θετικό ρυθμό ανάπτυξης του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος ύψους 1,6%, το μεγαλύτερο τα τελευταία 7 χρόνια».

Για το 2016, είπε, «αναμένεται ανάπτυξη της τάξης του 2,7% με 3%, και αυτός εκτιμάται ότι θα είναι ένας από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αυτή η εξέλιξη, συνέχισε, «αναμένεται να ενισχύσει και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας, ενός από τα σοβαρότερα προβλήματα, το οποίο παραμένει και το οποίο χρειάζεται χρόνο και συνεχή συστηματική προσπάθεια για να επιλυθεί».

«Αυτά δεν τα λέμε για να πανηγυρίσουμε. Έχουμε απόλυτη επίγνωση της κατάστασης στην οποία ακόμα βρισκόμαστε. Δεν ισχυριζόμαστε πως όλα είναι ρόδινα, ούτε πως έχουμε επαναφέρει τη χώρα στην προ κρίσης περίοδο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν», είπε.

Είναι γι’ αυτό ακριβώς, είπε, που θεωρούμε πως πρέπει να κρατήσουμε σταθερή την πορεία, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία.

Η μη επίλυση του Κυπριακού, είπε, «μας στερεί τη δυνατότητα να απελευθερώσουμε όλες τις παραγωγικές μας δυνάμεις και τους ανθρώπους μας, σε όλη την έκταση της πατρίδας μας».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα