Τον Οκτώβριο υπογράφουν συμβόλαια οι 3.000 οπλίτες

Τον Οκτώβριο θα υπογραφούν τα συμβόλαια των 3.000 νέων οπλιτών, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι τα συμβόλαια για τους 3.000 οπλίτες θα υπογραφούν όταν οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των επιτυχόντων, μετά και το πέρας της διαδικασίας ενστάσεων και στη συνέχεια, μετά από μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση τριών εβδομάδων, θα τοποθετηθούν στους διάφορους κλάδους της Εθνικής Φρουράς.

Η τοποθέτηση θα γίνει βάσει συγκεκριμένων δοκιμασιών (αθλητικών και άλλων), αλλά και βάσει των πτυχίων που οι ίδιοι

έχουν προσκομίσει. «Οι επαγγελματικές τους γνώσεις και η εμπειρία τους μπορούν να είναι χρήσιμα και θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον πλούτο της γνώσης».

Σε περίπτωσης λύσης δε, οι οπλίτες αυτοί θα αξιοποιηθούν αναλόγως, αφού όπως όλοι οι φορείς, έτσι και οι ένοπλες δυνάμεις, είναι έτοιμες να προσαρμοστούν σε μια τέτοια εξέλιξη. «Άλλωστε, τα συμβόλαια που υπογράφονται περιλαμβάνουν μια δοκιμαστική περίοδο ενός χρόνου, έτσι ώστε να διαπιστώνεται τόσο η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, όσο και οι ίδιοι να διαπιστώνουν κατά πόσο η επιλογή τους, τους ικανοποιεί», είπε και πρόσθεσε «μακάρι να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό και το κράτος θα είναι σε θέση να προσαρμοστεί και σε αυτό τον τομέα».

Τέλος, αναφορικά με την φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει οπλίτες κατά τη διαδικασία της ορκωμοσίας τους, να βρίσκονται αρκετά πίσω από τις διμοιρίες που ορκίζονται, ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το θέμα.

«Είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται κάθε χρόνο, άτομα που έχουν προσωρινό πρόβλημα υγείας κατά την ημέρα της τελετής και δεν μπορούν να συμμετέχουν, καλούνται να εγερθούν μόνο κατά τη διάρκεια της εκφώνησης του όρκου. Όμως, έχουμε αξιολογήσει ότι από του χρόνου αυτή η πρακτική να αναθεωρηθεί, έτσι ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση της διάκρισης ανάμεσα στους οπλίτες», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα