Τον Μ. Σιζόπουλο υποστηρίζει ο Δ. Παπαδάκης

Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Μαρίνου Σιζόπουλου για την προεδρία του ΚΣ ΕΔΕΚ εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο Ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδάκης, με πλήρη συναίσθηση, όπως αναφέρει, της ευθύνης που του αναλογεί και λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά κριτήρια τα οποία ο ίδιος είχε καταθέσει από τις 23 Ιανουαρίου.

Ο κ. Παπαδάκης απαριθμεί έξι λόγους για τους οποίους κρίνει ότι ο κ. Σιζόπουλος έχει τις ικανότητες να ηγηθεί της νέας πορείας της ΕΔΕΚ.

Συγκεκριμένα

όπως αναφέρει ο κ. Σιζόπουλος «υποστηρίζει τον περιορισμό των θητειών για τους αξιωματούχους του Κινήματος και είναι έτοιμος να οδηγήσει το Κόμμα σε Πολιτικό και Καταστατικό Συνέδριο γεγονός που έμπρακτα θα οδηγήσει σε πραγματική ανανέωση του κινήματος όχι ως φιλολογική εξαγγελία και έχει την προσωπικότητα, την αξιοπιστία και την ικανότητα να κτίσει γέφυρες-συνεργασίες του Κινήματος με ανένταχτους πολίτες που απείχαν από οποιαδήποτε φαινόμενα διαπλοκής και μπορούν να συστρατευτούν στην προσπάθεια κοινωνικής αναγέννησης».Εξάλλου, όπως σημειώνει, «η σύγκρουση του (κ. Σιζόπουλου) στο παρελθόν με κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες και η ανάδειξη από μέρους του κορυφαίων σκανδάλων διαπλοκής και διαφθοράς στον τόπο μας είναι στοιχεία που ζητά η κυπριακή κοινωνία».«Μπορεί να ανοίξει τις πόρτες του Κόμματος στην κοινωνία και στους πολίτες τερματίζοντας την εσωστρέφεια και δημιουργώντας ένα φιλόξενο πολιτικο-ιδεολογικό οργανισμό που προάγει και παράγει τη σύνθεση και την κουλτούρα του διαλόγου και αξιοποιώντας επιστήμονες του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου στην προσπάθεια παραγωγής πολιτικής», αναφέρει ο κ. Παπαδάκης και προσθέτει πως «η βαθιά γνώση όλων των πτυχών του Κυπριακού του επιτρέπει να προχωρήσει σε κατάθεση προτάσεων με στόχο την απελευθέρωση της πατρίδας μας».Εξάλλου σημειώνει πως ο κ. Σιζόπουλος «έχει δεσμευτεί ότι θα σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και ότι για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος ενόψει των βουλευτικών εκλογών δεν θα περιοριστεί σε κομματικά στελέχη αλλά θα προχωρήσει σε ανοίγματα προς ανένταχτους αλλά ενεργούς πολίτες».Ο κ. Παπαδάκης αναφέρει πως από τη στιγμή που θα εκλεγεί ο κ. Σιζόπουλος, δεν θα είναι μόνο δίπλα του αλλά θα είναι και αυστηρός κριτής των πράξεων του και θα αναμένει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στα οράματα του κόσμου της ΕΔΕΚ και των πολιτών που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.Προσθέτει πως «η ενότητα του κινήματος δεν κτίζεται με τα υπονοούμενα και με τους ψιθύρους αλλά στη βάση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, σεβασμού των αποφάσεων τους και στην έμπρακτη καλλιέργεια κλίματος ανοχής της αντίθετης άποψης. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα κανένας δεν περισσεύει, αλλά και κανένας δεν είναι υπεράνω. Και από μένα κανένας δεν θα πάρει λευκή επιταγή», αναφέρει ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα