Μοσκοβισί: «Δεν παίζουμε τον καλό και κακό μπάτσο»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παίζει το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου με την Ελλάδα, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επανέλαβε πως η Αθήνα πρέπει να ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσής της.

«Δεν υπάρχει καλός μπάτσος, κακός μπάτσος. Πρέπει να υπάρξει ένα περιθώριο ευελιξίας, περιθώριο για πολιτική, όμως όλοι πρέπει να κατανοήσουν τη διαδικασία. Η

Κομισιόν συνεισφέρει στη συλλογική εργασία του Eurogroup. Δεν υπάρχει ένα χαρτί ή άλλο χαρτί. Υπάρχουν συνεισφορές σε μια γενική συμφωνία», είπε σε δημοσιογράφους.«Το μόνο προνομιακό σενάριο είναι η Ελλάδα στην ευρωζώνη και για αυτό έχουμε πει στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει τώρα να στείλουν αίτημα για παράταση του προγράμματος, πείτε την τεχνική εάν θέλετε.... Είμαστε ενωμένοι, όλοι νομίζουμε πως είναι εφικτή μια λύση, δεν υπάρχει Plan B», συμπλήρωσε.Επιμένει ο ΝτάισελμπλουμΛίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να εργαστούν με την Ελλάδα μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες για να αρθεί το αδιέξοδο, αρκεί να ζητήσει η Αθήνα παράταση του προγράμματος."Ελπίζω ότι (οι Έλληνες) θα ζητήσουν παράταση του προγράμματος. Από τη στιγμή που θα το κάνουν αυτό, θα μπορούμε να επιτρέψουμε ευελιξία και να θέσουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες" δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ φτάνοντας στη συνεδρίαση του Ecofin."Βεβαίως θα δούμε εάν το πρόγραμμά τους παραμένει στη σωστή πορεία. Αυτός όμως είναι ο δρόμος για να προχωρήσουμε. Πραγματικά είναι στα χέρια των Ελλήνων. Δεν μπορούμε να τους εξαναγκάσουμε ή να τους το ζητήσουμε. Είναι πραγματικά στο χέρι τους. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί τους τις επόμενες λίγες ημέρες" συμπλήρωσε.

Πηγή: euro2day.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα