Τον Έρογλου επισκέφθηκε ο Υπ.Παιδείας του Β.Ιράκ

Τον Υπουργό Παιδείας του βόρειου Ιράκ, Pshtiwan Sadıq που πραγματοποιεί επίσκεψη στα κατεχόμενα, συνάντησε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου ευχήθηκε αυτή η επίσκεψη να είναι το βήμα για πιο 'ωραίες εξελίξεις' και ο Ιρακινός Υπουργός μετέφερε τςις ευχές του Μεσούτ Μπαρζανί, προέδρου της διοίκησης στο βόρειο Ιράκ και την πρόσκλησή του προς τον Τ/κ ηγέτη να επισκεφθεί την περιοχή.Είπε δε ότι θα πράξει ό,τι περνά από το χέρι του για να διευρύνουν αυτή τη γέφυρα που έχει δημιουργηθεί και εξέφρασε την επιθυμία

να διευρύνουν τις σχέσεις τους στο τομέα της παιδείας με το ψευδοκράτος.Ο κ. Sadıq βρίσκεται στα κατεχόμενα μετά από πρόσκληση του “πανεπιστημίου” ανατολικής Μεσογείου, το οποίο συμμετείχε πρόσφατα σε ένα συνέδριο στο Ερμπίλ και συζήτησε το θέμα της συνεργασίας στο τομέα της εκπαίδευσης.Συνομίλησε και με τον “υπουργό” παιδείας, Οζντεμίρ Μπέροβα ο οποίος του ανέφερε πως στο ψευδοκράτος φοιτούν 20.000 φοιτητές από τρίτες χώρες, εκτός Τουρκίας, μερικές εκατοντάδες εκ των οποίων είναι από το βόρειο Ιράκ. Θα τους ικανοποίησει, πρόσθεσε, κάθε ενέργεια που θα συμβάλλει στην αύξηση των φοιτητών από το βόρειο Ιράκ.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα