Τον ασκό του αιόλου άνοιξε η μαρτυρία Κατρή

Άνοιξε για τα καλά τον ασκό του Αιόλου ο μέχρι χθες καταζητούμενος Αθανάσιος Κατρής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας HELECTOR από το 2003 μέχρι το 2012.

Λίγο μετά που πάτησε το πόδι του στη Κύπρο, εμφανίστηκε λαλίστατος στους ανακριτές της υπόθεσης κατονομάζοντας όλο το κόλπο εκατομμυρίων που στήθηκε στο ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσης.

«Καμία απόφαση σε σχέση με τις μίζες μπορούσε

να ληφθεί, εάν δεν είχε τη ρητή συγκατάθεση του Λεωνίδα Μπόμπολα μεγαλοεπιχειρηματία, ιδιοκτήτη εταιρειών και κυρίου μετόχου της εταιρείας Helector» Στην κατάθεση του ο Κατρής, ανέφερε πως μετά την κατοχύρωση του έργου ανέγερσης των ΧΥΤΑ Πάφου, τον πλησίασε ο Γιώργος Κουλλαπής ζητώντας του μίζες.

«Σε τρεις δοσεις»

"Σε συνάντηση του είχε ο Κατρής με τον Μπόμπολα, ο δεύτερος αποφάσισε να ικανοποιήσουν το αίτημα του Κουλλαπή και δόθηκαν ως μίζες το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ. Δόθηκαν σε τρεις δόσεις, δύο των 25 χιλιάδων Ευρώ και μια των 50, με την τελευταία να παραλαμβάνει στην Αθήνα ο γιος του Κουλλαπή, Νικόλαος.Τα χρήματα δόθηκαν από ταμείο της εταιρείας στην Αθήνα με την έγκριση του Λεωνίδα Μπόμπολα"

Σύμφωνα με την κατάθεση Κατρή όταν, άρχισε η λειτουργία των ΧΥΤΑ, ο Ευτύχιος Μαλλεκίδης πλησίασε τον μηχανικό του έργου Imar bagler, ζητώντας του να τον φέρει σε επαφή μαζί του.Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Κατρή στην Αθήνα αλλά ο Γιαννακόπουλος θεώρησε τον Μαλλεκίδη αναξιόπιστο και έτσι ζήτησε να συναντηθεί με τον Βέργα.Με τα όσα ανέφερε στον Κατρή ο Γιαννακόπουλος ο Βέργας αξίωνε 5% επί των εισπράξεων. Ο Κατρής μετέφερε την αξίωση αυτή στο Μπόμπολα ο οποίος την ενέκρινε Μίζες όμως, σύμφωνα με τον Κατρή, έλαβαν και άλλοι εκ των υπόπτων.

«Μίζες και πάλι...μίζες»

" Ο Μιχάλης Πάντης έλαβε 5000 ευρώ και ακολούθως σε συνάντηση που είχε στο γραφείο Μπόμπολα ζήτησε 20.000 ευρω δάνειο, για οικογενειακούς λόγους.Ο Μπόμπολας του έδωσε 10.000 Ευρώ. Ο Αντώνης Κουρουζίδης πήρε από τον Κατρή 15.000 Ευρώ σε μετρητά σε ξενοδοχείο στην Αθήνα. Ποσό 30 χιλιάδων ευρώ πήρε και πρόσωπο που απεβίωσε και εργαζόταν στο Υπουργείο Εσωτερικών".

Στην πολύωρη κατάθεση του ο Κατρής επιβεβαίωσε και τα όσα είπε ο Κοκότσης ότι έδωσε χρήματα στον Bagler με σκοπό να καταλήξουν στους Πάντη, Κουρουζίδη και Παπαδόπουλο.Σε σχέση με τον καταζητούμενο Θεοφάνη Λώλο, ο Κατρής είπε πως για την κατασκευή των ΧΥΤΥ Λάρνακας και Αμμόχωστου ο προϋπολογισμός ήταν εξαιρετικά μικρός, δεδομένου του πραγματικού όγκου απορριμμάτων και της τοποθεσίας η οποία επιλέγηκε για την κατασκευή του έργου.

Σε σύσκεψη στην παρουσία Μπόμπολα και άλλων αποφασίστηκε όπως προσφερθεί η τιμή των 54 ευρώ ανά τόνο γεγονός που σήμαινε ότι αν αφαιρεθεί το μέρος του τέλους που αφορά στην κάλυψη κεφαλαίου, η πραγματική τιμή ανέρχεται στα 45 ευρώ ανά τόνο.Με δεδομένο ότι η προσφερθείσα τιμή ήταν 10 ευρώ πιο ψηλή από εκτίμησή ο Λώλος ζητησε έκθεση από την helector. Με την έκθεση αυτή ο Λώλος δικαιολόγησε στο Υπουργείο την λάθος εκτίμηση του.

«Με το αζημίωτο…»

"Το ίδιο διάστημα ο Λώλος ζήτησε από το Κατρή ως αντάλλαγμα για τα πιο πάνω, να υπογράψει η εταιρεία του για μεγάλη χρονική περίοδο μια σύμβαση με μια κυπριακή εταιρεία, η οποία θα αναλάμβανε την περιβαλλοντική παρακολούθηση της μονάδας, όπως και έγινε".

Μετά και την κατάθεση Κατρή εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και για τους Λεωνίδα Μπόμπολα, Ιδιοκτήτη εταιρείας Helector, Θεοφάνη Λώλο Πρόεδρο της Ελληνικής εταιρείας Enviroplan και Ευτύχιο Μαλληκίδη, πρώην Γενικό Διευθυντή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων της Πάφου. Το πρωί οδηγήθηκαν στο δικαστήριο ως ύποπτα 11 πρόσωπα. Όλοι τους θα παραμείνουν υπό κράτηση για πέντε ακόμη ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα