Το τρικ του Τιμούρ που «εξουδετέρωσε» την Ανόρθωση

Για να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να φύγει με το μεγάλο διπλό από το «Παπαδόπουλος όλη η ομάδα δούλεψε σωστά στον αγωνιστικό χώρο, με πρωτεργάτη τον Τιμουρ Κετσπάγια.


Το πλάνο που επέλεξε να αγωνιστεί, ήταν απολύτως πετυχημένο και θύμιζε κάτι από το παιχνίδι με την Ομόνοια. Ο Γεωργιανός τεχνικός εξουδετερώνοντας το κέντρο της Ανόρθωσης κατάφερε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Πως το έκανε αυτό; Ο Νούνο Μοράις ανέλαβε το μαρκάρισμα του Νίκο Μαρτίνες, παίζοντας τον man-to-man σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού (αγωνίστηκε για

80 λεπτά), ενώ ο Βινίσιους έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον Πελέ. Η κίνηση αυτή δεν άφησε το κέντρο της Ανόρθωσης να λειτουργήσει και παράλληλα με την πίεση που έβγαινε στα κεντρικά μπακ του αντιπάλου, εξουδετέρωσαν την Ανόρθωση που είχαν ως αποτέλεσμα να φύγει με το μεγάλο διπλό από τη Λάρνακα.

Ο Τιμουρ Κετσπάγια δείχνει ότι έχει τους τρόπους στα ντέρμπι να διαβάζει τον αντίπαλο και να επιλέγει το σωστό πλάνο. Με Ομόνοια και Ανόρθωση κατάφερε να εξουδετερώσει παίκτες-κλειδιά και ουσιαστικά να εκμεταλλευτεί στην πίεση που βάζουν οι Γιαννιώτας, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ και Πιέρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα