Το Τμήμα Εκπαίδευσης Πληρώματος Καμπίνας της Emirates

Επένδυση 19 εκατομμυρίων Ευρώ στην εκπαίδευση πληρώματος, και πάνω από 245.262 ημέρες κατάρτισης ολοκληρώθηκαν το 2014

Το Αεροπορικό Κολλέγιο της Emirates – Τμήμα Εκπαίδευσης Πληρώματος (Emirates Aviation College (EAC) – Crew Training) έχει παρουσιάσει ένα έτος ρεκόρ για το 2014, με πάνω από 33.000 συμμετέχοντες σε διάφορα μαθήματα κατάρτισης (με κάποια μέλη του πληρώματος να παρακολουθούν πολλαπλά μαθήματα μέσα σε ένα χρόνο). Καλύπτοντας διάφορους επιστημονικούς

κλάδους από τις Διαδικασίες Ασφάλειες &Έκτακτης Ανάγκης (Safety &Emergency Procedures), την Ιατρική Εκπαίδευση, (Medical Training,) μέχρι την Εξυπηρέτηση &Καλή Εικόνα (Service and Image), το κολλέγιο εκπαίδευσης καλύπτει τις ανάγκες των καινούριων πληρωμάτων θαλάμου επιβατών καθώς και του υπάρχοντος προσωπικού.

Το 2014, η Emirates επένδυσε περίπου 19 εκατομμύρια Ευρώ στην εκπαίδευση πληρώματος θαλάμου επιβατών, η οποία είδε συνολικά 4.280 μέλη νέου πληρώματος θαλάμου επιβατών ή ‘ab initios’ να αποφοιτούν από τη σχολή. 4,136 μέλη από το υπάρχων πλήρωμα εκπαιδεύτηκαν για αναβάθμιση καμπίνας, 534 μέλη πληρώματος θαλάμου επιβατών αποφοίτησαν για τη θέση του Ταμία Καμπίνας (Purser) και 17.650 μέλη πληρώματος συμμετείχαν σε συνεχή εκπαίδευση - ένα υποχρεωτικό μάθημα του πληρώματος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Για να καλυφθεί αυτή η ζήτηση εκπαίδευσης, το EAC – Crew Training λειτουργεί με ένα μέσο όρο 17 ωρών την ημέρα, διεξάγοντας 3.994 μαθήματα που ισοδυναμούν με 245.262 ημέρες κατάρτισης.

«Το βάθος και η ποικιλομορφία των δραστηριοτήτων κατάρτισης μας είναι θεμελιώδης για την σπουδαία υπηρεσία που προσφέρουμε στην Emirates, και είναι κάτι που πάντα θα επενδύουμε σε αυτό. Το 2014 υπήρξε μια δραστήρια χρονιά για την εκπαιδευτική ομάδα της ‘Cabin Crew Training’ και αυτό αντανακλά την ραγδαία άνοδο της Emirates. Έχουμε τελειώσει τη χρονιά με μια ομάδα περίπου 20.000 μελών πληρώματος θαλάμου επιβατών», δήλωσε η Catherine Baird, Senior Vice President Cabin Crew Training, της Emirates.

«Η Emirates έχει γίνει η επίλεκτη αεροπορική για όσους ονειρεύονται μια καριέρα ως μέλος του πληρώματος θαλάμου επιβατών και άλλων συναρπαστικών ρόλων στον τομέα των αερομεταφορών. Φέτος είχαμε μέχρι και 120 νέες προσλήψεις κάθε εβδομάδα.»

Από το 2007 που έχει ξεκινήσει, το EAC Crew Training στηρίζει την κατάρτιση σε μια σειρά από βασικούς τομείς μάθησης για τις νέες προσλήψεις, τους ‘ab-initios’, οι οποίοι υποβάλλονται σε μια έντονη εκπαίδευση 7,5 εβδομάδων. Περιλαμβάνει ένα εύρος από εξειδικευμένες αίθουσες εκπαίδευσης και εξοπλισμό για την υποστήριξη της μάθησης, μεταξύ άλλων, στους τομείς: Διαδικασίες Ασφάλειες &Έκτακτης Ανάγκης (Safety &Emergency Procedures), Ιατρική Εκπαίδευση, (Medical Training,) Κατάρτιση Προστασίας, (Security Training), Εκπαίδευση Θαλάμου (Cabin Service Training), και Εικόνας &Στολής (Image &Uniform). Υπάρχει επίσης μια ειδική ομάδα κατατόπισης που φροντίζει τους νεοπροσλαμβανόμενους καθώς φτάνουν και εγκαθίστανται στο Ντουμπάι, μαθαίνοντας τους την πόλη και καθοδηγώντας τους σχετικά με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής.

Αλλά περισσότερο από τους εντυπωσιακούς αριθμούς που δείχνουν την έκταση των δραστηριοτήτων της Emirates, το Crew Training δίνει έμφαση στα υψηλότερα πρότυπα της εκπαίδευσης σε μια τελευταίας τεχνολογίας εγκατάσταση η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην και λειτουργεί από την Emirates. Η εκπαίδευση έχει τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά στοιχεία και τα μαθήματα διεξάγονται από εξειδικευμένο προσωπικό, πολλοί από τους οποίους είναι οι ίδιοι πρώην μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης Πληρώματος Καμπίνας της Emirates είχε μια από τις πιο δραστήριες χρονιές του / σελίδα 2

Η εγκατάσταση του EAC Crew Training είναι εξοπλισμένη με προηγμένους εξομοιωτές πλήρους κίνησης, που συμπεριλαμβάνουν τα A330/A340, Boeing 777 και A380, γεγονός που κάνει τα σενάρια έκτακτης ανάγκης για τα νέα πληρώματα θαλάμου επιβατών πολύ ρεαλιστικά. Η εκπαίδευση υπηρεσίας σε τεχνητά αεροσκάφη σε ολόκληρο το τύπο στόλου της και τις καμπίνες της Emirates εξασφαλίζει την εξοικείωση του πληρώματος με το αεροσκάφος σε ένα αληθινό περιβάλλον ενώ εξασκούνται στο να σερβίρουν διαφορετικά είδη γευμάτων και στην ανταπόκριση αιτημάτων από τους πελάτες.

«Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε εξασφαλίζει ότι το πλήρωμα της Emirates δεν είναι μόνο ικανό αλλά έχει και αυτοπεποίθηση στην εκτέλεση των καθηκόντων του όταν φεύγει από την εκπαίδευση. Με επίκεντρο την απόδοση και την κατάρτιση με βάση στοιχείων σε ένα βιωματικό περιβάλλον, το πλήρωμα θαλάμου επιβατών μας εξασκείται με πραγματικά σενάρια.» κατέληξε η κ Baird.

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένη πτήση μεταξύ Ντουμπάι και Κύπρου και μετά στη Μάλτα. Η πτήση EK107 έρχεται από το Ντουμπάι το πρωί, ενώ η EK108 φτάνει νωρίς το βράδυ από τη Μάλτα για την πτήση της επιστροφής στο Ντουμπάι. Για περισσότερες πληροφορίες και για τα δρομολόγια των πτήσεων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.emirates.com/cy/english/

Γρήγορα Γεγονότα για το Emirates Aviation College-Cabin Crew Training 2014:

• 19 εκατομμύρια Ευρώ δαπανήθηκαν για την εκπαίδευση του πληρώματος

• 33.448 συμμετέχοντες στα διάφορα μαθήματα κατάρτισης (με κάποια μέλη του πληρώματος να

παρακολουθούν πολλαπλά μαθήματα μέσα σε ένα χρόνο)

• 478 εκπαιδευτές (μερικής και πλήρους απασχόλησης)

• 3.994 μαθήματα που παραδόθηκαν

• 338 ab-initio ομάδες

• 4.280 ab-initios (νέες προσλήψεις)

• 534 μέλη πληρώματος θαλάμου επιβατών που αποφοίτησαν ως Pursers

• 17.650 μέλη πληρώματος θαλάμου επιβατών που ολοκλήρωσαν τα επαναληπτικά μαθήματα

• 4,136 μέλη πληρώματος θαλάμου επιβατών οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα αναβάθμισης

• 7.656 μέλη πληρώματος θαλάμου επιβατών που ολοκλήρωσαν μαθήματα αναθεώρησης, μίας ημέρας,

και μαθήματα μετατροπής

• 3.772 πιλότοι ολοκλήρωσαν τα Safety and Emergemcy Procedures επαναληπτικά μαθήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα