Το Θαύμα του μητρικού Θηλασμού

Η μητρική αγκαλιά γίνεται μια μαγική φωλιά, ο δεσμός ανάμεσα στη μητέρα και το μωρό που θηλάζει δυναμώνει περισσότερο.

Ποια επιχειρήματα θα μπορούσαν να πείσουν μια νέα μητέρα να θηλάσει το νεογέννητο μωρό της; Το μητρικό γάλα έχει τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία για το βρέφος και ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες του. Δεν στοιχίζει τίποτα, είναι «προσβάσιμο» 24 ώρες το 24ωρο, στη σωστή θερμοκρασία.

Το μητρικό γάλα περιέχει ακριβώς τα θρεπτικά συστατικά σε σωστή ποσότητα και αναλογία που χρειάζεται το μωρό σας. Επιπλέον,

τα λιπαρά οξέα και οι πρωτεΐνες που παίζουν πρωταρχικό ρόλο στο σχηματισμό των κυττάρων, βρίσκονται στο μητρικό γάλα στην πιο εύπεπτη μορφή τους. Τα αντισώματα που περιέχει θα θωρακίσουν το μωρό ενάντια στις ασθένειες που είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει τους πρώτους μήνες της ζωής του. Μάλιστα, πολλές στοματικές διαταραχές και αλλεργίες μπορούν ακόμη να αποφευχθούν. Είναι γνωστό τέλος, πως τα μωρά που θηλάζουν παρουσιάζουν πολύ σπανιότερα προβλήματα πέψης από τα μωρά που τρέφονται με ξένο γάλα.

Μύθοι και πραγματικότητα

Τα επιχειρήματα λοιπόν είναι πολλά και ισχυρά. Κι όμως, αρκετές γυναίκες διατηρούν επιφυλάξεις, είναι διστακτικές, συχνά κάνουν πίσω. Κάποιες θεωρούν πως, αφού τις ίδιες δεν τις θήλασαν οι μητέρες τους, δε θα καταφέρουν κι αυτές να θηλάσουν το μωρό τους. Άλλες, θεωρούν πως η διαδικασία του θηλασμού είναι δύσκολη, δεσμευτική, επιβαρυντική για τον οργανισμό τους ακόμη και ανεπαρκής για το σωστό μεγάλωμα του μωρού. Φοβίες και μύθοι που απλώς καταρρίπτονται από την σοφία της φύσης, από το φυσικό προορισμό μιας μητέρας να θρέψει μόνη της το παιδί της και από την ενστικτώδη ικανότητα του μωρού να αναζητήσει τροφή στο στήθος της μητέρας του.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα