Το «Ταξίδι Ζωής» έφτασε στην Ιθάκη

Άλλη μια πρωτοβουλία του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΣΟΠ)για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην Δημοτική Εκπαίδευση στέφθηκε με επιτυχία.

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε την δημοσίευση της έκδοσης «Ταξίδι Ζωής» - Οδηγός Εκπαιδευτικού με ενδεικτικές δραστηριότητες για την Ενότητα Οικογενειακός

Προγραμματισμός, Σεξουαλική Αναπαραγωγική Υγεία (Τάξεις Β’ Γ’ και Στ’) από το Υπουργείο Παιδείας και

Πολιτισμού (ΥΠΠ). Ο ΚΣΟΠ ως συνεργαζόμενος φορέας του ΥΠΠ και ως ο κατ’ εξοχήν οργανισμός με εξειδίκευση στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είχε αναλάβει την ευθύνη για τη συγγραφή του Οδηγού. Η συγγραφή του Οδηγού έγινε από 3 εθελόντριες του Συνδέσμου την κα. Μαργαρίτα Πόποβιτς, την κα. Στάλω Λέστα και την κα Σύλβη Μάντης.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου ανέλαβε τη σχεδίαση και την ηλεκτρονική επεξεργασία τουεντύπου καθώς και τον γενικό συντονισμό της έκδοσης. Συγχαίρουμε τον ίδιο τον Υπουργό που απέδειξε έμπρακτα την δέσμευση του για την κατοχύρωση του δικαιώματος των παιδιών στην Περιεκτική Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση (ΠΣΔ) τόσο με την έκδοση του Οδηγού, αλλά ταυτόχρονα και με την πρόσφατη δημοσίευση της Πολιτικής του Υπουργείου για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση. Ταυτόχρονα, εκτιμούμε ιδιαίτερα την αναγνώριση και εμπιστοσύνη που υπέδειξε το Υπουργείο προς τον ΚΣΟΠ.

Το «Ταξίδι Ζωής», ως μια έκδοση του Υπουργείου, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο και σημείοαναφοράς για τους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Στόχος είναι η ενδυνάμωση των παιδιών για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τις ζωές τους στο παρόν ή στο μέλλον.

Η ΠΣΔ καθιστά τα παιδιά και τους νέους ικανούς να αντιστέκονται στην πρόωρη έναρξη σεξουαλικής δραστηριότητας ή/και στην επίδειξη σεξουαλικής συμπεριφοράς υψηλού κινδύνου, ώστε να κάνουν συνειδητοποιημένες επιλογές οι οποίες τους βοηθούν να κατανοούν και να χαίρονται τη σεξουαλικότητά τους σε ένα υγιές πλαίσιο, ευνοούν την ανάπτυξή τους και την επίτευξη του μέγιστου των δυνατοτήτων τους ,ενισχύουν την ποιότητα ζωής τους και συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας που εδράζεται στις αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της υπευθυνότητας. Ο Οδηγός είναι διαθέσιμος σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του ΥΠΠ.

Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού(ΚΣΟΠ). 22751093 – info@cfpa.org.cy

Facebook: Cyprus Fpa

Keywords
Τυχαία Θέματα