Το πραξικόπημα "χτύπησε" τον τουρισμό στα κατεχόμενα

Μεγάλο πλήγμα αποτέλεσε για τα κατεχόμενα το πραξικόπημα που έγινε στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία, αφού οι τουρίστες, που σκόπευαν να παραθερίσουν στα κατεχόμενά μας εδάφη, έκαναν δεύτερες σκέψεις.

Ο Τουρκοκυπριακός Τύπος κάνει σήμερα αναφορά στον αντίκτυπο από το πραξικόπημα, στον τουρισμό του ψευδοκράτους. Xαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “”Φάγαμε το πραξικόπημα!”. Όπως αναφέρει, το 80% των κρατήσεων στα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα και το 50% των κρατήσεων στις πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

Για το εν λόγω

γεγονός γράφει και η “Χαβαντίς” (Είδηση), σύμφωνα με την οποία υπήρξαν επιπτώσεις, από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στον τουρισμό στα κατεχόμενα, που προέρχονταν από την Τουρκία. Σημειώνει, μάλιστα, ότι υπάρχουν συνεχείς ακυρώσεις, τα ξενοδοχεία δεν είναι γεμάτα και δεν υπάρχει από την ψευδοκυβέρνηση σχέδιο διεξόδου από την κρίση.

Ψάχνουν για υποστηρικτές του Γκιουλέν

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν. Η “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Εμπόδισα την παραχώρηση στον Φετουλλάχ” αναφέρεται σε δηλώσεις του πρώην διοικητή των “δυνάμεων ασφαλείας”, του Πεκέρ Γκιουνάλ την περίοδο 1996-98, ο οποίος περιγράφει πως εμποδίστηκε το αίτημα του Ραούφ Ντενκτάς προς το “ανώτατο συντονιστικό συμβούλιο” για να παραχωρηθεί γη στα κατεχόμενα σε ίδρυμα που είχε σχέση με τον Γκιουλέν για την ίδρυση πανεπιστημίου. Αλλού γράφει ότι αξιολογούνται οι πληροφορίες για υποστηρικτές του Γκιουλέν στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δηλώσεις του Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) με τίτλο “Εκ των ων ουκ άνευ οι εγγυήσεις της Τουρκίας” αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά την συνάντησή του με τον ψευδοπρωθυπουργό, Χουσείν Οζγκιουργκιούν και μεταξύ άλλων γράφει, ότι ο δεύτερος διαμήνυσε πως δεν θα υπάρξει ανοχή σε ότι αφορά την ΦΕΤΟ (το κίνημα Γκιουλέν).

Έκκληση για μη έκδοσή του στην Τουρκία κάνει ο Γκιουλέν

Χθες,ο Γκιουλέν έκανε έκκληση προς τις αμερικανικές αρχές να «αντισταθούν» στον «πειρασμό να δώσουν (στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν όλα όσα θέλει». Μέσα από την δήλωσή του, κάλεσε τις ΗΠΑ να μην τον εκδώσουν στην πατρίδα του.

Ο ιερωμένος, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας The New York Times διέψευσε για άλλη μια φορά τις κατηγορίες της Άγκυρας σε βάρος του και καταδίκασε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος επαναλαμβάνοντας, ότι αντιτίθεται στη βία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα