Το Λυκείου Αρχαγγέλου στον παγκόσμιο διαγωνισμό "F1"

Velox, δηλαδή γρήγορος, ονομάζεται η ομάδα του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» που λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό F1 in Schools 2015.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Πέτρο Έλληνα, Κωνσταντίνο Ζήνωνος, Γιώργο Κουντούρη, Δήμητρα Παπακωνσταντίνου, Μαριλένα Λεμονάρη και Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Η προετοιμασία της ομάδας έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και οι μαθητές έχουν θέσει ως στόχο τη διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο F1 in Schools είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ο οποίος πραγματοποιείται σε 40 χώρες και σε αυτόν συμμετέχουν 17000 μαθητές.

Στην

Κύπρο ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση Κυπρίων Φυσικών. Στόχος του διαγωνισμού είναι να εμπλέξει τους μαθητές σε τομείς όπως η Εφαρμοσμένη Μηχανική, η Φυσική, το Marketing και η Διαχείριση Έργου.

Για τους σκοπούς του διαγωνισμού οι μαθητές καλούνται να λειτουργήσουν σαν μια πραγματική ομάδα F1 ώστε να σχεδιάσουν μια μικρογραφία ενός αγωνιστικού οχήματος τύπου F1, να χρησιμοποιήσουν προγράμματα προσομοίωσης του ανέμου και στη συνέχεια να κατασκευάσουν το όχημα χρησιμοποιώντας ξύλο balsa.

Η ομάδα του Λυκείου Αρχαγγέλου κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό που διεξάχθηκε στις 20-21 Ιουνίου και αυτή την περίοδο προετοιμάζετε για τον παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις 13 με 16 Σεπτεμβρίου στην Σιγκαπούρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα