Το Ίδρυμα Χριστίνα Α.Αποστόλου θα συνεχίσει την αποστολή του

Τη διαβεβαίωση ότι το «Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου» θα συνεχίσει να βοηθά νέους και παιδιά που πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες, έδωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Λάκης Αποστόλου.

Σε χαιρετισμό του στην φιλανθρωπική εκδήλωση του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κήπο στη Λάρνακα, στη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι «σκοπός της γιορτής είναι να ενισχύσουμε τα

οικονομικά του Ιδρύματος. Στόχος του φιλανθρωπικού Ιδρύματος είναι η οικονομική βοήθεια παιδιών και νέων με χρόνιες παθήσεις για θεραπεία στην Κύπρο ή και στο εξωτερικό και την οικονομική στήριξη τους στην προσπάθεια τους να προσφέρουν στον εαυτό τους ένα καλύτερο μέλλον».

Αφού εξήγησε ότι το Ίδρυμα είναι εις μνήμη της Χριστίνας Αποστόλου που έφυγε νωρίς σε ηλικία 44 χρόνων για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας» σημείωσε ότι "η Χριστίνα μας άφησε ένα ανεκτίμητο έργο αγάπης και προσφοράς, υπεράσπισης του παιδιού και αυτό το έργο προσπαθούμε να συνεχίσουμε".

Πρόσθεσε ότι «μέχρι σήμερα το Ίδρυμα βοήθησε πέραν των 200 παιδιών και νέων για θεραπεία στην Κύπρο και στο εξωτερικό» ενώ βοηθά έμπρακτα πολλά Ιδρύματα σε όλη τη Κύπρο που φιλοξενούν παιδιά, προσέφερε βοήθεια σε πολλά Κοινωνικά Παντοπωλεία, έδωσε βοήθεια σε είδος και χρήματα για κάλυψη βασικών αναγκών των άπορων μαθητών σε πάνω από 40 σχολεία σε όλη την Κύπρο, δημιούργησε πτέρυγα παιδικού βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, Τράπεζα Αίματος και Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων.

Η κοινωνία μας, συνέχισε «έχει τον τρόπο, έχει τις δυνάμεις και τα ψυχικά αποθέματα, και αν της επιτρέψουν οι διάφοροι απατεώνες του άσπρου κολλάρου και της αρπακτής, θα ανασκουμπωθεί και θα ορθώσει ανάστημα ευημερίας και αξιοπρέπειας».

Ταυτόχρονα συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι «είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του κράτους που συνωστίζονται στις Κεντρικές Φυλακές οι διάφοροι απατεώνες», τον κάλεσε να συνεχίσει, να μη διστάσει, να μην σταθεί σε φιλίες, κομματικούς του βολέματος και της μίζας.

Ακόμα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα έργα που έχει εξαγγείλει για τη Λάρνακα, η οποία όπως είπε «έχει άμεση ανάγκη και από πολλά άλλα έργα, αφού έμεινε πολύ πίσω».
Ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε όλους ότι «στις εκκρεμότητες του Ιδρύματος θα παραμείνει για πάντα η όσο το δυνατό μεγαλύτερη βοήθεια σε συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στους νέους και τα παιδιά που πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι «εδώ και 11 χρόνια το κοινό της Λάρνακας και όχι μόνο, πιστό στο ραντεβού που ανανεώνει κάθε χρόνο, έρχεται για να περάσει ωραία σε μια μοναδική βραδιά διασκέδασης, παιχνιδιού αλλά και προσφοράς, ένας συνδυασμός με πολλή περίσσευμα αγάπης. Αξιοσημείωτη» συνέχισε «είναι και η προσφορά των εθελοντών που κάθε χρόνο εργάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία της γιορτής».

Πρόσθεσε πως «το Ιδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου προσφέρει στον πάσχοντα συνάνθρωπο και κυρίως στα παιδιά που έχουν άμεση ανάγκη για την υγεία τους και που δικαιούνται το ελάχιστο, μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή. Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά το Ιδρυμα στηρίζεται στις ιδέες και τη βοήθεια των μελών και των φίλων του, στην ανιδιοτελή προσφορά και στην ενεργό συμμετοχή τους στις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κάλεσε όλους να προσφέρουν και να στηρίξουν το Ιδρυμα «με κάθε δυνατό τρόπο και να προσφέρουν από το περίσσευμα αγάπης αποδεικνύοντας έτσι τη δύναμη της».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος για τη Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ο Επίτροπος Εθελοντισμού, ο Δήμαρχος Αραδίππου, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα