Το χαλλούμι στο επίκεντρο συνάντησης Στεφάνου με Ομάδα Νέων Αιγοπροβατοτρόφων

Zητήματα που απασχολούν τους αιγοπροβατοτρόφους και ειδικά το θέμα με τον φάκελο του χαλλουμιού, τον έλεγχο της ποιότητας του προϊόντος, καθώς και την ανάγκη για στήριξη του κλάδου από μέρους του κράτους, απασχόλησαν συνάντηση την Τετάρτη του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου με την Ομάδα Νέων Αιγοπροβατοτρόφων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ο κ. Στεφάνου "ενημέρωσε την Ομάδα για τη θέση του κόμματος όσον αφορά

την παρασκευή ΠΟΠ Χαλλουμιού" τονίζοντας ότι η μη ολοκλήρωση της συμφωνίας θα είναι ασύμφορη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και υπογράμμισε την ανάγκη για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το θέμα να επιλυθεί το συντομότερο.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα των νενομισμένων ελέγχων για την ποιότητα του χαλλουμιού οι οποίοι, όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ, "ενώ γίνονταν παλαιότερα, σήμερα το κράτος δηλώνει αδυναμία να τους διεξάγει, χωρίς μάλιστα να είναι σε θέση να εξηγήσει τους λόγους".

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ "αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα για αύξηση της παραγωγής γάλακτος ώστε να μπορέσουν οι αιγοπροβατοτρόφοι ν’ ανταποκριθούν στην ποσόστωση".

Επαναβεβαίωσε τη στήριξη του ΑΚΕΛ στα αιτήματα του κλάδου, σημειώνοντας ότι "στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα στηρίζεται σημαντικά η κυπριακή οικονομία αλλά και η ίδια η χώρα".

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε και στην ανάγκη "να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας με συγκροτημένες πολιτικές έτσι ώστε να είναι σε θέση να καλύψει τροφοδοτικά την Κύπρο, μια μικρή, ημικατεχόμενη, απομακρυσμένη και νησιωτική χώρα, σε συνθήκες παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης", όπως είπε.

Τέλος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, διαβεβαίωσε ότι "θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των αιγοπροβατοτρόφων εντός και εκτός Βουλής, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους για επιβράβευση των κόπων τους".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα