Το αποτυχημένο ισπανικό δίδυμο στην «Κυρία»

Το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2015-2016 βρήκε την Ανόρθωση να τερματίζει στην 5η θέση της βαθμολογίας με 59 βαθμούς. 24 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας σε μια χρονιά χωρίς τίτλο και χωρίς συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα λάθη που είχαν γίνει ήταν πολλά και τα αποτελέσματα τα καρπώθηκε η διοίκηση στο τέλος της χρονιάς.


Εν μέσο διοικητικής αβεβαιότητας το καλοκαίρι ( υπενθυμίζουμε ότι αρχικά

ο Χρίστος Πουλλαϊδης είχε δηλώσει ότι αποχωρεί αλλά στο τέλος έμεινε), η διοίκηση αποφάσισε όπως στην ποδοσφαιρική ομάδα εφαρμοστεί Ισπανικό μοντέλο. Έτσι στις 6 Μαΐου ανακοινώθηκε η πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, του Αλμπέρτο Μπενίτο. Αυτός μεταξύ πολλών προπονητών που προτάθηκαν επέλεξε ως τον άνθρωπο που θα φέρει τις επιτυχίες στην Ανόρθωση τον Αντόνιο Πουτσέ. Έναν προπονητή άγνωστο χωρίς μεγάλο βιογραφικό.
Στις 20 Μαϊου, η διοίκηση της Ανόρθωσης παρουσίασε το ισπανικό δίδυμο και τότε ο Χρίστος Πουλλαϊδης παρουσιάστηκε σίγουρος ότι θα έρθουν τα καλύτερα αποτελέσματα. «Είμαστε σίγουροι ότι η επιλογή του Αλμπέρτο Μπενίτο για τον προπονητή Αντόνιο Πούτσε θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα» είχε αναφέρει.
Μπενίτο: «Επαναφορά στις διακρίσεις»
Ο Αλμπέρτο Μπενίτο πήρε ανοικτή επιταγή, πήρε τα κλειδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας και χειριζόταν τα πάντα. Μάλιστα στην παρουσίαση του εμφανίστηκε σίγουρος για διακρίσεις. «Το μέλημα μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα για την οποία θα είναι περήφανοι οι φίλαθλοι. Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε διακοπές. Θέλουμε αφοσιωμένους ποδοσφαιριστές για να το πετύχουμε αυτό. Αυτό που έχω να πω προς τους φιλάθλους είναι ότι δεν μπορεί μια ομάδα όπως η Ανορθωση να είναι για οχτώ χρονια χωρις τίτλο και αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επαναφέρουμε την ομάδα στις διακρίσεις».
Η πρωτιά του Πουτσε
Όσοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν τότε στην παρουσίαση τους (δεν ήταν και πολλοί) διαπίστωσαν ότι από την πρώτη ημέρα υπήρχε διαφορετική προσέγγιση μεταξύ των δυο Ισπανών. Ο Μπενίτο έλεγε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα ο Πουτσέ μίλησε για τίτλο.
Από την αρχή της προετοιμασίας και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια η Ανόρθωση έβγαζε προβληματική εικόνα. Μέτριες επιλογές ποδοσφαιριστών αλλά από την άλλη σιγουριά ότι η εικόνα αυτή θα αλλάξει. Ένας προπονητής που δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα αλλά πάλι σιγουριά ότι θα αλλάξει.
Το αρνητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά και η κακή εικόνα της ομάδας ανάγκασε την διοίκηση να λάβει διορθωτικά μέτρα. Στις 18 Οκτωβρίου τελείωσε τον Πουτσέ. Σήμερα τελείωσε και τον Μπενίτο. Σήμερα τελείωσε το Ισπανικό μοντέλο στην Ανόρθωση. Η ευθύνη για την μέχρι τώρα πορεία και εικόνα βαραίνει πολύ περισσότερο τον Μπενίτο αλλά και τον Πουτσε. Ευθύνη σαφώς έχει και η διοίκηση για τις επιλογές που έκανε και οι οποίες δεν είναι οι μοναδικές ως λανθασμένες.
Οι δυο Ισπανοί έφυγαν. Πιθανόν να βρεθεί κάποια άλλη ομάδα για να βγάλουν το μεροκάματο τους. Η ουσία είναι όμως ότι και πάλι από λάθος αποφάσεις της διοίκησης μια ποδοσφαιρική χρονιά οδεύει στην αποτυχία. 14 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας και μοναδικός στόχος η διάκριση στο κύπελλο. Κάποτε και η διοίκηση θα πρέπει να μάθει από τα λάθη της έτσι ώστε να μην τα επαναλαμβάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα