Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Αναστασιάδη για την 28η Οκτωβρίου

Τα «θερμά και εγκάρδια συγχαρητήρια» του κυπριακού λαού, της Κυπριακής Κυβέρνησης και του ιδίου, για το «φωτεινό ορόσημο του Έπους του 1940», εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε τηλεγράφημά του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Το συγχαρητήριο τηλεγράφημα εστάλη επ’ ευκαιρία της αυριανής επετείου για την 28η Οκτωβρίου, ενώ εκφράζει εκτίμηση για την αδιάλειπτη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την εξεύρεση λύσης του

Κυπριακού.

Όπως προσθέτει, «η προάσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας και της εθνικής κυριαρχίας που σύσσωμος ο ελληνικός λαός αντέταξε την 28η Οκτωβρίου 1940 απέναντι στις δυνάμεις του φασισμού και του ολοκληρωτισμού, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη και μήνυμα διαχρονικό για ακλόνητη πίστη στα οικουμενικά ιδεώδη της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης».

«Αυτά τα υψηλά ιδανικά και αξίες, που εκπέμπει το Έπος του 1940, συνεχίζουν να εμπνέουν και να καθοδηγούν σταθερά και τον λαό της Κύπρου στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας», σημειώνει.

Επίσης, εκφράζει «την εκτίμηση του κυπριακού λαού για την αδιάλειπτη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα μας για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, διασφαλίζοντας για τις επερχόμενες γενιές ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ασφάλειας και ελευθερίας σε μια ενωμένη πατρίδα».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει την πεποίθηση ότι «η άριστη συνεργασία μεταξύ των χωρών και Κυβερνήσεών μας σε όλα τα επίπεδα θα συνεχιστεί, δίνοντας καθοριστική ώθηση στην επίτευξη των κοινών μας στόχων».

«Παρακαλώ δεχθείτε, κύριε Πρόεδρε, τις προσωπικές μου ευχές για κάθε επιτυχία στην επιτέλεση του σημαντικού έργου σας επ΄ ωφελείᾳ του ελληνικού λαού», καταλήγει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα