Το ISIS απήγαγε 3χρονο επειδή τον λένε … Μέσι

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ο 5χρονος σήμερα Μέσι από το Ιράκ, εξαιτίας του ονόματός του. Το αγόρι κατάγεται από την κουρδική πόλη Σινζάρ στο βόρειο Ιράκ και ανήκει στην εθνική μειονότητα των Γεζίντι, που έχουν διωχθεί από τους τζιχαντιστές λόγω της θρησκείας τους, που έλκει τις ρίζες της στον Ζωροαστρισμό.

Καθώς φαίνεται, ο πατέρας του αγοριού είναι θαυμαστής του άσου της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι και έδωσε το όνομα «Μέσι» στον γιο του, χωρίς να φαντάζεται τις συνέπειες. Το 2014, οι τζιχαντιστές απήγαγαν τον τριών ετών τότε Μέσι μαζί με τη μητέρα και την αδελφή

του και κρατούσαν την οικογένεια αιχμάλωτη επί δύο χρόνια.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ζητούσαν λύτρα για να αφήσουν ελεύθερο τον Μέσι, τη μητέρα και την αδελφή του, αν και γνώριζαν ότι η οικογένεια δεν είχε χρήματα, ενώ ζήτησαν να ονομαστεί το αγόρι «Χασάν», επειδή το «Μέσι» είναι όνομα «άπιστου».

Τελικά, ο Μέσι μαζί με την οικογένειά του διασώθηκαν και πλέον ζουν ασφαλείς σε στρατόπεδο προσφύγων στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Ο πατέρας του αγοριού, ένθερμος θαυμαστής του διεθνή ποδοσφαιριστή, δήλωσε ότι οι φανατικοί Ισλαμιστές διέταξαν τη σύζυγό του να ονομάσει τον γιο τους «Χασάν».

Ο ίδιος, ανέφερε στο δίκτυο Kurdistan 24 πως ο γιος του, παρότι είναι 5 ετών, μιλάει με δυσκολία και όταν τον φωνάζουν με το όνομά του φοβάται να απαντήσει και μόνο κουνά το κεφάλι του. Ο μικρός Μέσι φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά, σύμφωνα με τον πατέρα του, δεν παίζει πια ποδόσφαιρο και προτιμά τα παιχνίδια του να είναι ψεύτικα όπλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα