Τ/κ Τύπος:Κυριαρχούν οι δασμοί σε προϊόντα εγκλωβισμένων

Η ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» ότι θα επιβάλλει «δασμούς» σε προϊόντα που περιλαμβάνονται στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους και η ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ για 206 ξενοδοχεία στα κατεχόμενα που είναι σε ε/κ γη ή ήταν ε/κ περιουσία και απαγορεύεται η διαμονή σε αυτά τουριστών που έρχονται στην Κύπρο μέσω Λάρνακας, προβάλλονται σήμερα στον τ/κ Τύπο. Όχι όμως πρωτοσέλιδα σε όλες τις εφημερίδες. Αναφορά γίνεται επίσης στην πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση του σχεδίου μεταφοράς νερού από την Τουρκία,

που αφορά περιοχές στα κατεχόμενα, τη βιωσιμότητα και τον αστικό σχεδιασμό της Αμμοχώστου, στους κλυδωνισμούς εντός του «κυβερνώντος» ΚΕΕ για το θέμα των «υπηκοοτήτων» κ.ά.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Μπερδεύονται τα πράγματα στην Κύπρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» για την επιβολή «δασμών» σε προϊόντα που αποστέλλονται μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στους εγκλωβισμένους, με την εφημερίδα να γράφει ότι κλιμακώνεται άσχημα η ένταση μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση για 206 ξενοδοχεία στα κατεχόμενα, απαγορεύοντας σε τουρίστες που έρχονται από την Λάρνακα να διαμείνουν σε αυτά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι νεοναζί μπήκαν πρώτη φορά στη γερμανική Βουλή.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Αμοιβαίες απαγορεύσεις» γράφει ότι μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για απαγόρευση διαμονής σε 206 ξενοδοχεία στα κατεχόμενα σε τουρίστες που έρχονται μέσω Λάρνακας, ήρθε η ανακοίνωση του «υπεξ» για απαγόρευση αποστολής βοήθειας σε εγκλωβισμένους Ε/κ και Μαρωνίτες. Αλλού γράφει ότι δασική έκταση στον Άγιο Σέργιο έχει γίνει σκουπιδότοπος και δημοσιεύει φωτογραφία με έναν καναπέ και σπασμένα μπουκάλια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μετά το τελευταίο σκάνδαλο για τις «υπηκοότητες» η εσωτερική αντιπολίτευση του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν στο ΚΕΕ άρχισε να μιλά για πρόωρες εκλογές.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Αχρηστεύτηκε το έργο του αιώνα» αναφέρει ότι η «κυβέρνηση» δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα έμεινε στη μέση, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για το νερό ύδρευσης και άρδευσης στα κατεχόμενα, ενώ υποκλέπτουν νερό από κάποιους υπόγειους αγωγούς. Αλλού γράφει ότι ο πρώην «υπουργός εσωτερικών» και νυν «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ασίμ Ακανσόι δήλωσε πως είναι πλέον αναπόφευκτη μια νέα «νομοθεσία» για το θέμα των «υπηκοοτήτων» που θα κόψει διασύνδεση με την πολιτική και τους πολιτικούς. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι άλλα 700 κιλά παράνομου κρέατος εντόπισε η «αστυνομία» και κατάσχεσε σε αυτοκίνητο που ήταν σε κίνηση μεταξύ Λευκωσίας – Αμμοχώστου.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Δεν υπάρχει αστικός σχεδιασμός, μεγάλη δυσκολία στην πόλη» γράφει ότι ειδικοί και ΜΚΟ στην Αμμόχωστο προειδοποιούν πως για μια πιο σύγχρονη και βιώσιμη πόλη χρειάζεται πολεοδομικός σχεδιασμός. Αλλού γράφει ότι πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία η πορεία των «λουσάτων γυναικών» με ποδήλατα με στόχο «την προώθηση των αρωμάτων και όχι της μυρωδιάς της εξάτμισης». Σε άλλο θέμα γράφει για έλλειμα 59 εκ δολαρίων στο εξωτερικό εμπόδιο.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Δασμοί για την ανθρωπιστική βοήθεια, απαγόρευση στα ξενοδοχεία!» αναφέρεται στις δύο ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ και του «υπεξ» και γράφει ότι και στις δύο πλευρές της Κύπρου η νοοτροπία του διαχωρισμού ενώνεται. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με τον Μπιρικίμ Οζγκιούρ, πρώην «υπουργό δημοσιονομικών», η «κυβέρνηση» έχει αξιοποιήσει μόνο το 21,01% του πακέτου μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας – ψευδοκράτους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη μαρτυρία του Σοφοκλή Κακκουλλή από τη Λάπηθο για ένα ομαδικό τάφο το 1974.

Keywords
Τυχαία Θέματα