Τ/κ Τύπος: Προϋποθέσεις Ακιντζί για "υπουργό θρησκευτικών"

Ποικίλα τα θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων, με αναφορές στην επιστολή του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων στον «πρωθυπουργό» σχετικά με το θέμα της απομάκρυνσης του «υπουργού θρησκευτικών υποθέσεων» Ταλίπ Αταλάι από τα καθήκοντά του, στα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις συντεχνίες στα κατεχόμενα, στα κτιριακά προβλήματα στις σχολικές μονάδες λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και στα νέα στοιχεία σχετικά με ακόμα 13 άτομα που πιθανόν να εμπλέκονται στην οργάνωση

ΦΕΤΟ.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Προϋπόθεση από τον Ακιντζί για τον Αταλαϊ», αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί στον «πρωθυπουργό» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν σχετικά με την απομάκρυνση του «υπουργού θρησκευτικών υποθέσεων» Ταλίπ Αταλάι. Ο κ. Ακιντζί ζήτησε από τον Οζγκιουργιούν να αιτιολογήσει γραπτώς τους λόγους απομάκρυνσης του Αταλάι. Γράφει, ακόμα, ότι η «αστυνομία» έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα για τις ανακρίσεις στο θέμα της συμμετοχής μελών της «αστυνομίας» στην οργάνωση ΦΕΤΟ. Αλλού αναφέρεται στον πνιγμό 71χρονου τουρίστα στη θαλάσσια περιοχή στο κατεχόμενο Τρίκωμο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πρέπει να αιτιολογηθούν οι ισχυρισμοί», αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του Μουσταφά Ακιντζί προς τον «πρωθυπουργό» σχετικά με την απόφαση για απομάκρυνση από τα καθήκοντα του «υπουργού θρησκευτικών Υποθέσεων», του Αταλάι, στην οποία ζητεί όπως αιτιολογηθεί η απόφαση με στοιχεία και έγγραφα. Αναφορά γίνεται και στις τρείς χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς σε «πανεπιστημιακό» νοσοκομείο στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι μεταξύ 28 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου, λόγω και των αργιών για το Κουρμπάν Μπαϊράμ, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 623 πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Η παιδεία δεν έχει σημασία για τη κυβέρνηση», αναφέρεται στα κτιριακά προβλήματα σχολικών μονάδων στα κατεχόμενα και στην αδράνεια που επιδεικνύουν οι «αρμόδιες» υπηρεσίες» για την επίλυση των προβλημάτων λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αναφορά γίνεται και στην ομάδα «αστυνομικών» που δημιουργήθηκε για τις ανακρίσεις στο θέμα της εμπλοκής «αστυνομικών» στα κατεχόμενα στην οργάνωση ΦΕΤΟ. Γράφει, ακόμα, ότι σε επιστολή του προς τον «πρωθυπουργό» Οζγκιουργιούν, ο ηγέτης των Τ/κ Μ. Ακιντζί του ζήτησε όπως γραπτώς αιτιολογήσει την απόφαση για απομάκρυνση του Αταλάι από τη «διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Γίνεται ανάκριση, υπάρχει πιθανότητα αύξησης των υπόπτων», γράφει ότι ο «βοηθός εισαγγελέας» για πρώτη φορά προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση της ανάμειξης μελών της «αστυνομίας» στην οργάνωση ΦΕΤΟ, αναφέροντας ότι οι ανακρίσεις και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ η λίστα των υπόπτων μπορεί να αυξηθεί με ακόμα 13 άτομα, εναντίον των οποίων υπάρχουν μαρτυρίες. Αλλού γράφει ότι απογοήτευση προκαλεί η συμπεριφορά τουριστών και λουόμενων σε παραλίες στα κατεχόμενα, αφού δεν σέβονται το περιβάλλον. Αναφορά γίνεται και στις αντιδράσεις της «αντιπολίτευσης» στο θέμα των συλλήψεων και ανακρίσεων στην υπόθεση ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα, μετά και τις συλλήψεις «αστυνομικών», η οποία και ζητεί την άμεση πληροφόρηση επί του θέματος από την «κυβέρνηση».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πληθώρα συντεχνιών», αναφέρεται σε στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στα κατεχόμενα υπάρχουν 83 συντεχνίες, από τις οποίες μόνο οι 53 δραστηριοποιούνται. Αλλού γράφει ότι χωρίς κανένα πρόβλημα μετέβηκαν στη Λάρνακα στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν μουσουλμάνοι προσκυνητές από τα κατεχόμενα στα πλαίσια των εορτασμών για τη Γιορτή των Θυσιών. Αναφορά γίνεται και σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς στο «πανεπιστημιακό νοσοκομείο» του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα