Τ/κ Τύπος: Ο Ντενκτάς πλήρωσε για να παραποιήσει δημοσκόπηση

Οι «προεκλογικές» συγκεντρώσεις των κομμάτων, οι δηλώσεις «υποψηφίων», η σύλληψη του πατέρα -βιαστή ο οποίος αναζητείτο από το 2015, οι επιπτώσεις από τη μείωση της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας, οι κατηγορίες Σερντάρ Ντενκτάς εναντίον του ιδιοκτήτη της εταιρείας ερευνών Γκεζιτζί, αλλά και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δώσε

μου 500 χιλιάδες δολάρια και θα δείξω το κόμμα σου ως δεύτερο», αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα αποτελέσματα της έρευνας Γκεζιτζί σχετικά με τις «εκλογές» και συγκεκριμένα αναφέρεται στις κατηγορίες του Σερντάρ Ντενκτάς εναντίον του ιδιοκτήτη της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Ντενκτάς, τού ζητήθηκε το ποσό των 500 χιλιάδων δολαρίων ώστε στα αποτελέσματα της έρευνας το Δημοκρατικό Κόμμα να εμφανίζεται το δεύτερο σε προτίμηση κόμμα. Αλλού γράφει ότι αντιδράσεις και στο Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας προκάλεσε η έρευνα Γκεζιτζί, με τον ηγέτη της Μεχμέτ Τσακιτσί να τη χαρακτηρίζει «ψεύτικη». Αναφέρει, ακόμα, ότι το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας εξέφρασαν τη στήριξή τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων «αστυνομικών».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Οι εντάσεις λόγω της έρευνας», αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας της εταιρείας Γκεζιτζί. Σε δηλώσεις τους, ο ηγέτης του Κόμματος Κόμμα του Λαού, ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, αλλά και το Κόμμα Αναγέννησης, κατηγόρησαν την εταιρεία για ψεύτικα και στημένα αποτελέσματα. Αλλού γράφει ότι ο 13ος μισθός θα καταβληθεί την Παρασκευή. Αναδημοσιεύει δημοσιεύματα του ε/κ Τύπου σχετικά με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης για τον αγωγό EastMed.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Χάος στην παιδεία», γράφει ότι εκτός από τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στον τομέα της παιδείας, η διεξαγωγή των «εκλογών» πρόσθεσε και χειροτέρεψε την κατάσταση, αφού ο «υπουργός» αλλά και πολλοί δάσκαλοι κατέρχονται ως «υποψήφιοι», αφήνοντας κενά και δημιουργώντας προβλήματα. Αλλού γράφει ότι συνελήφθη ο πατέρας -βιαστής, ο οποίος αναζητείτο από το 2015, όταν κατάφερε με πλαστή ταυτότητα να διαφύγει της σύλληψής του. Αναφορά γίνεται και στην καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 7 χρόνων και δύο μηνών σε 61χρονο για εμπορία ναρκωτικών.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «16 γυναίκες βουλευτές στα 57 χρόνια», γράφει ότι ενώ οι γυναίκες ενδιαφέρονται για την πολιτική από το 1960, εντούτοις δεν τους δίνεται η ευκαιρία να το αποδείξουν. Από το 1986 μόνο 16 γυναίκες κατάφεραν να εξασφαλίσουν «έδρα» στη «βουλή», ενώ ο αριθμός των αντρών ανέρχεται στις 297. Αναφορά γίνεται και σε τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Αμμοχώστου, όπου ο οδηγός, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Γράφει αλλού ότι η «αστυνομία» κατέσχεσε περίπου 300 κιλά κρέας τα οποία Τ/κ αγόρασε από τις ελεύθερες περιοχές και προσπάθησε να μεταφέρει στις κατεχόμενες.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μας έσπασε τα κόκαλα το συνάλλαγμα», γράφει ότι ποικίλες αλλά αρνητικές είναι οι επιπτώσεις από τη μείωση της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας και προβάλλει δηλώσεις καταστηματαρχών αλλά και καταναλωτών στην εφημερίδα. Αλλού αναφέρει ότι σε δηλώσεις του ο Κουντρέτ Οζερσάι, ηγέτης του Κόμματος του Λαού, είπε ότι κανένα κόμμα δεν θα θέλει να συνεργαστεί με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και για τον λόγο αυτό το εν λόγω κόμμα μετά τις «εκλογές» δεν θα καταφέρει να βρίσκεται στη «διακυβέρνηση». Γράφει, ακόμα, ότι συνεχίζεται η παρανομία στους χώρους εργασίας, αφού κατά τους τελευταίους ελέγχους πέραν των 147 ήταν οι παράνομοι εργάτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα