Τ/κ Τύπος: "Καβγάς" για το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Κύριο θέμα στις περισσότερες τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα είναι η αντιπαράθεση του νυν «υπουργού εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Τασγιαπί, Εμρουλάχ Τουρανλί, του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας Τ&Τ που διαχειρίζεται το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου.

Ο καβγάς ξεκίνησε από τη «βουλή», με τον Τούρκο επιχειρηματία την επόμενη ημέρα να ισχυρίζεται ότι ο Ερτουγρούλογλου είναι εναντίον του επειδή του ζήτησε μίζα και δεν του έδωσε. Αναφορές γίνονται στη φυλάκιση 25 ετών του

Τούρκου Βουλευτή Μπερμπέρογλου, τη φωτιά στην πολυώροφη πολυκατοικία στο Λονδίνο και άλλα εσωτερικά ζητήματα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Η κατάσταση μυρίζει βρωμιά», αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις και αντιδηλώσεις του ιδιοκτήτη της εταιρείας, συνδιαχειρίστριας του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου, Εμρουλάχ Τουρανλί και του «υπουργού εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, όταν ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι ο δεύτερος του ζήτησε μίζα 250.000 ευρώ. Αλλού αναφέρεται σε απόφαση σοκ για τη φυλάκιση για 25 χρόνια του Βουλευτή του CHP, Ενίς Μπερμπέρογλου, επειδή είχε διαρρεύσει στον Διευθυντή της Χουριέτ, Τζιαν Ντιουντάρ την πληροφορία για το φορτηγό της ΜΙΤ που μετέφερε όπλα στους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η περιβαλλοντική πλατφόρμα λέει όχι σε νέο λατομείο στον Άγιο Ερμόλαο.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πολεμική ρουσφετιού», γράφει ότι ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για όλες τις αποφάσεις που αφορούν το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζιάν μετά την αντιπαράθεση Ερτουγρούλογλου – Τουρανλί και όσα αποκαλύφθηκαν για μίζες. Αλλού αναφέρει ότι συνεχίζεται η άσκηση έρευνας και διάσωσης Τζιανέρ Γκιόνελι στη θάλασσα μετά την ξηρά και δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το «τμήμα προστασίας περιβάλλοντος» άρχισε εργασία για την αντιμετώπιση των κινδύνων που είχαν προκύψει με το ατύχημα διοχέτευσης καυσίμων στον ηλεκτρικό σταθμό AKSA το 2013.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το Ερζιάν είναι ακόμα ανεξέλεγκτο», η εφημερίδα, που χθες δημοσίευσε δηλώσεις του Τουρανλί, σήμερα δημοσιεύει τις απαντήσεις του Ερτουγρούλογλου στην κατηγορία για ρουσφέτι, αλλά και το παράπονό του ότι σε αυτόν τον καβγά οι «φίλοι» του στην «κυβέρνηση» τον άφησαν μόνο του. Αλλού αναφέρεται σε περιστατικό βίας σε σχολείο από δάσκαλο εναντίον μαθητή στον Ποταμό του Κάμπου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τους 12 έφτασαν οι νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο στο Λονδίνο.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα σχολεία δεν φτάνουν για τον καταγεγραμμένο πληθυσμό», αναφέρει ότι ενώ ο πληθυσμός στα κατεχόμενα αυξάνεται, τα σχολεία δεν επαρκούν, και τη σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται, υπήρχαν τάξεις ακόμα και με 45 μαθητές. Αλλού αναφέρει ότι ο Ερτουγρούλογλου, απαντώντας στον Τουρανλί, είπε ότι η εταιρεία του αποφεύγει τον έλεγχο και δεν θέλει να πληρώσει τα οφειλόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η «αστυνομία» κατάσχεσε 2.5 τόνους παράνομου κρέατος σε επιχείρηση που διεξήγαγε στο Πέργαμος.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Έκανε πρόταση για ρουσφέτι, την απέρριψα, έγινα εχθρός του….», δημοσιεύει την απάντηση του Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στις χθεσινές δηλώσεις στην εφημερίδα του Τουρανλί ότι ο "υπεξ" του ζήτησε λεφτά απειλώντας τον. Αλλού αναφέρει ότι οι κάτοικοι του Δικώμου έχουν πλέον εξεγερθεί, καθώς τα αγροτικά τεμάχια γης που τους είχαν παραχωρηθεί για καλλιέργεια 6 χρόνια πριν, δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, καθώς δεν υπάρχει υποδομή νερού, ηλεκτρικού, ούτε και οδική πρόσβαση. Η εφημερίδα δεν έχει άλλο θέμα στο πρωτοσέλιδό της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα