Tέλος στις χρεώσεις περιαγωγής από σήμερα – Τι αλλάζει

Τέλος στα τέλη περιαγωγής βάζει από σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση για όλους τους ταξιδιώτες εντός ΕΕ.

Η κατάργηση πρόσθετων επιβαρύνσεων για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι καλούν, στέλνουν μηνύματα ή πλοηγούνται στο διαδίκτυο μέσω των κινητών συσκευών τους όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ευρώπη.

Δεδομένου ότι οι συμβάσεις κινητής τηλεφωνίας και οι δέσμες δεδομένων που προσφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσπίσει διασφαλίσεις προκειμένου να επιτευχθεί η περιαγωγή σε εγχώριες

τιμές για όλους, καθώς και για να αποφευχθούν οι βλαβερές παρενέργειες σε εγχώριες αγορές.

Καμία επιπλέον χρέωση για κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων ή διαδικτυακή πλοήγηση στο εξωτερικό

Η ΕΕ καταργεί τα τέλη περιαγωγής για όλους όσοι ταξιδεύουν περιοδικά στην ΕΕ, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι φορείς εκμετάλλευσης (πάροχοι υπηρεσιών) θα είναι εξοπλισμένοι με τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη κατάχρηση των κανόνων.

Από την 15η Ιουνίου 2017 η κατανάλωση περιαγωγής σας θα αφαιρείται από τον εγχώριο όγκο κίνησής σας.

Η περιαγωγή σαν στο σπίτι σας, αφορά όλους όσοι ταξιδεύουν στην ΕΕ, εκτός της χώρας όπου ζουν, εργάζονται ή φοιτούν.

Σε επικοινωνία του SigmaLive με τις εταιρείες τηλεφωνίας στην Κύπρο, επιβεβαιώθηκε και τυπικά ότι οι κάτοικοι της Κύπρου από σήμερα ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς τις χρεώσεις περιαγωγής, κάτι που δεν ισχύει για τους Ευρωπαίους που θα επισκεφθούν το νησί μας τις επόμενες μέρες μέχρι τις 15 του μήνα, μέρα που θα ισχύσει η εν λόγω οδηγία και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σχετικά Δελτία Τύπου για τους χρήστες της MTN θα δείτε εδώ και για την Primetel εδώ. Δείτε επίσης εδώ, το σχετικό Δελτίο Τύπου της Cyta.

Keywords
Τυχαία Θέματα