Τίτλοι τέλους στο "σκάνδαλο" με την αφαλάτωση Πάφου

Τέλος λαμβάνει το «σκάνδαλο» με την μονάδα αφαλάτωσης Πάφου, μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα στην πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Γεωργίας για αγορά της μονάδας.

Έτσι, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, αφού προηγήθηκε σύσταση της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων, είναι υποχρεωμένη να απαιτήσει από τον ανάδοχο του έργου να είναι συνεπής στην συμβατική του υποχρέωση να αποσυναρμολογήσει και να αποσύρει από το σημείο τη μονάδα, διαφορετικά η μονάδα βάσει των διαδικασιών θα περιέλθει στην κυριότητα του κράτους

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της

η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», για πάνω από τρία χρόνια η σύμβαση για την προσωρινή μονάδα στα Κούκλια έχει λήξει. Παρόλα αυτά, συμπληρώνει, δόθηκε παράταση τρεις φορές για την απομάκρυνση της, έτσι ώστε αυτή να παραμείνει σε λειτουργία, με την τελευταία προθεσμία να λήγει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης στήριξε τις ενέργειες του Υπουργείου για την αγορά της μονάδας, με σκοπό, όπως είπε, να εξοικονομηθούν χρήματα. όπως είπε, αν δεν γίνει αυτό, θα πρέπει να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για νέα μονάδα.

Τα χρήματα, σύμφωνα με τον Υπουργό, που έχει ξοδέψει το κράτος για την τωρινή μονάδα, ήταν 25 εκ ευρώ, ενώ άλλα τόσα εκτιμάται ότι θα έπρεπε να δαπανηθούν για τη νέα μονάδα.

Εν συνεχεία ο κ. Κουγιάλης, ανέφερε ότι η πληροφόρηση που δόθηκε από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων στον Γενικό Εισαγγελέα ήταν ελλιπέστατη.

Επισημαίνεται εδώ ότι στη γνωμάτευσή του ο Γενικός Εισαγγελέας υποστηρίζει πως «ο τρόπος χειρισμού του ζητήματος εκ μέρους του ΤΑΥ δεν ήταν ο ενδεδειγμένος, ως εκ τούτου έχω την άποψη ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες».

Εν των μεταξύ νέα μονάδα 15.000 κ.μ. νερού βρίσκεται στα σκαριά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με το Υπουργικό Συμβούλιο να αναμένεται σύντομα να δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή του.

Την ίδια ώρα, σοβαρά λάθη και παραλείψεις διενεργήθηκαν για την κατασκευή κινητής μονάδας αφαλάτωσης επίσης στην Πάφο, η οποία ουδέποτε χρειάστηκε να λειτουργήσει και ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία με το ποσό των €25 εκ., ενώ για το θέμα διενεργήθηκε διοικητική έρευνα από ανώτερο λεπτουργό του υπουργείου Γεωργίας, μετά οδηγίες του Νίκου Κουγιάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα