Την Προεδρία της Επιτροπής Θεσμών επαναδιεκδικεί η ΕΔΕΚ

Την επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Επιτροπής Θεσμών αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία της ΕΔΕΚ, στη χθεσινή συνεδρία της.

Η ΕΔΕΚ θεωρεί ότι η Προεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής, που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες σε επίπεδο κοινοβουλευτικής λειτουργίας, δικαιωματικά της ανήκει, επί τη βάσει της συμφωνίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για τον διαμοιρασμό των προεδριών των κοινοβουλευτικών

επιτροπών.

Σύμφωνα με αυτήν, η ΕΔΕΚ θα ανελάμβανε την προεδρία της Επιτροπής Άμυνας (Πρόεδρος ο βουλευτής Γ. Βαρνάβα), και εξίσου, ανά δυόμισι χρόνια, την προεδρία της Επιτροπής Θεσμών, με το ΕΥΡΩΚΟ.

Η προεδρία των Σοσιαλδημοκρατών «χήρευσε» έπειτα από την οικειοθελή αναστολή της συμμετοχής του Φ. Σαρίκα από τις Επιτροπές Θεσμών (ήτο Πρόεδρος) και Ελέγχου στις 28 Δεκεμβρίου 2014, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση ΣΑΠΑ, και, έκτοτε, χρέη προεδρεύοντος εκτελεί ο κ. Συλλούρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τον βουλευτή που θα διεκδικήσει την Προεδρία της Επιτροπής θα επιλέξει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, και επικρατέστερος φέρεται ο βουλευτής Ν. Νικολαΐδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα