Την περισυλλογή απορριμμάτων επιθεώρησε ο Δήμ. Αγίας Νάπας

Απροειδοποίητο έλεγχο στα συνεργεία περισυλλογής απορριμμάτων του Δήμου Αγίας Νάπας, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος και η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Καθαριότητας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Τασούλα Τσοκκή.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος και η Δημοτική Σύμβουλος επιβιβάστηκαν στα απορριμματοφόρα διανύοντας και τα τέσσερα δρομολόγια που πραγματοποιούν, είδαν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Σκυβάλων, άκουσαν και κατέγραψαν τις εισηγήσεις των

υπαλλήλων και θα τις θέσουν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο τη βελτίωση της Υπηρεσίας».

Όπως ανέφερε ο κ. Καρούσος «διαπιστώσαμε ότι αρκετές από τις αλλαγές που έχουμε εφαρμόσει, όπως τα εκ περιτροπής δρομολόγια αύξησαν την παραγωγικότητα, κάτι που κατατάσσεται στα πολύ θετικά».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις δεν ανακυκλώνουν ή ανακυκλώνουν μερικώς. Γι’αυτό θα λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης μεταξύ των οποίων η αύξηση στα τέλη σκυβάλων σε όσους δεν ανακυκλώνουν και η μείωση των τελών σε επιχειρήσεις που κάνουν ανακύκλωση.

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την ελπίδα «σύντομα να καταφέρουμε να εφαρμόσουμε το σύστημα «όσο ρυπαίνω τόσο πληρώνω», ένα μέτρο που θα δώσει το έναυσμα σε όλους να ανακυκλώνουν».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «συνεχάρη το προσωπικό της Υπηρεσίας Σκυβάλων, επεσήμανε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και την μεγάλη βελτίωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τέσσερα συνεργεία περισυλλέγουν 80 τόνους σκουπίδια ημερησίως»

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα