ΠτΔ: Αν μας καταβάλει ο φόβος θα μείνουμε στάσιμοι

"Εάν παραμείνουμε όμως στις ανησυχίες, αν μας καταλάβει ο φόβος πως κάθε τολμηρό βήμα που κάνουμε πιθανό να ενέχει κινδύνους θα παραμείνουμε στάσιμοι με τη σκλαβιά να συνεχίσει να αποτελεί ένα απαράδεκτο στάτους κβο και αυτό είναι που δεν επιθυμεί κανένας μα κανένας", ανέφερε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε σχέση με φόβους και ανησυχίες που εκφράζονται για την πορεία προς την επίλυση του Κυπριακού. "Κανείς δεν θα ήθελε να δει να συνεχίζονται οι εγγυήσεις της Τουρκίας, κανένας δεν θα ήθελε να βλέπει να συνεχίζει την παρουσία του ο κατοχικός στρατός,

κανένας δεν θα ήθελε να βλέπει την πατρίδα μας μοιρασμένη με διαχωριστικές γραμμές, που όσο ο χρόνος περνά δυστυχώς μονιμοποιούνται", ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Το να βλέπουμε τους κινδύνους και να αδιαφορούμε "αυτό θα ήταν δειλία, αυτό θα ήταν ό,τι ακριβώς δεν ζητά ο Κυπριακός Ελληνισμός και ο κυπριακός λαός ευρύτερα", συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Αυτό που προσπαθούμε είναι μέσα από το διάλογο και γνωρίζοντας τις έγνοιες και τις ανησυχίες του Κυπριακού Ελληνισμού, να δώσουμε τη μάχη έτσι ώστε, όχι αφ’ υψηλού κρίνοντας, αλλά ενεργά να συμβάλουμε έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό που ήταν και η εντολή του λαού: επιτέλους βρέστε τον τρόπο, μονιάστε και δώστε ελευθερία και προοπτική σε αυτό το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Αυτό πράττω και θα το πράττω μέχρι τέλους", συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν θα αποφασίσει ο ίδιος για την λύση "αλλά ο λαός που θα του δοθεί ο χρόνος να γνωρίζει ποια είναι τα στοιχεία της λύσης και δια της ψήφου του είτε θα εγκρίνει είτε θα απορρίψει".

"Συνεπώς, αυτό που εγώ λέγω είναι ότι, προχωρώ στις διαπραγματεύσεις με τόλμη, γνωρίζοντας τις έγνοιες, τις ανησυχίες και αυτό που πρέπει να πράξω απέναντι σε όλο το λαό που εκπροσωπεί η Κυπριακή Δημοκρατία", είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα