Την ερχόμενη Τρίτη τα σπουδαία για απεργιακά μέτρα στην ΑΗΚ

Την ερχόμενη Τρίτη τα σπουδαία για το ενδεχόμενο λήψης απεργιακών μέτρων στην ΑΗΚ.

Αυτό ανακοίνωσαν πριν το μεσημέρι της Παρασκευής οι 4 συντεχνίες, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησαν.

Σύμφωνα με τις συντεχνίες, την ερχόμενη Τρίτη θα συνέλθουν τα γενικά τους συμβούλια, έτσι ώστε να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με τα μέτρα που θα υιοθετήσουν, μη αποκλείοντας και τα απεργιακά μέτρα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, δεν είναι αυτοσκοπός τα απεργιακά μέτρα, αλλά δυστυχώς

εκεί οδηγούνται από κάποιους.

Μεταξύ άλλων, οι συντεχνίες αναφέρουν ότι η Αρχή έδώ και 3 χρόνια παραμένει ακέφαλη, χωρίς Γ.Δ.

Καταγγέλλουν ότι η ελλειματική στελέχωση της Αρχής, εφαρμόζεται ετσιθελικά και στρατηγικά από το Υπ.Ενέργειας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τόσο την ασφάλεια του προσωπικού όσο και των υποδομών.

Αναφέρουν ακόμη ότι το Υπουργείο, δεν απαντά στα ερωτήματα της ΑΗΚ αναφορικά με την έλευση του Φ.Α. σε σχέση με την αναγκαιότητα της επένδυσης των 60 εκ. ευρώ για εγκατάσταση μονάδων αποθείωσης, κάτι που στο τέλος, όπως υποστηρίζουν το κόστος θα κληθεί να επωμιστεί ο Κύπριος καταναλωτής.

Οι 4 συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους της ΑΗΚ, επικαλούνται λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν τη θωράκιση του Οργανισμού.

Επίσης θέτουν θέμα του Διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς Κύπρου, και την άρση αποκοπών σε μισθούς και συντάξεις που επιβλήθηκε την 1 Σεπτεμβρίου του 2011 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα