Τηλεοπτικές άδειες στους Σκάι-Καλογρίτσα-Ant1 και Μαρινάκη

Έπειτα από 64 και πλέον ώρες «εγκλεισμού» στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, οι νέοι καναλάρχες ή οι εκπρόσωποι των καναλιών, που υπέστησαν την εξευτελιστική διαδικασία, εξήλθαν στις 2.56 τα ξημερώματα της Παρασκευής από το κτήριο, κρατώντας ανά χείρας τις βαλίτσες και τις πολυπόθητες γι αυτούς τηλεοπτικές άδειες που κόστισαν συνολικά 246 εκατομμύρια ευρώ.

Οι νέοι καναλάρχες που κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια για τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας είναι οι: Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1), Χρήστος Καλογρίτσας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Εκτός

έμειναν: οικογένεια Βαρδινογιάννη (STAR και κυπριακή εταιρεία), Δ. Κοντομηνάς (Alpha) και Ιβάν Σαββίδης.

Κατά σειρά οι άδειες δόθηκαν σε ΣΚΑΪ (43,6 εκατ. ευρώ), Χ. Καλογρίτσα (52,6 εκατ. ευρώ), Ant1 (75,9 εκατ. ευρώ) και Βαγγέλη Μαρινάκη (73,9). Πρώτος πήρε άδεια ο ΣΚΑΪ, ενώ για την 3η και την 4η άδεια υπήρξε η μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Οι εταιρείες των «υπερθεματιστών»:

-ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)-ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)-ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Να σημειωθεί ότι αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν περάσει τη διαδικασία ελέγχου του «πόθεν έσχες» τότε την άδεια διεκδικεί ένας από τους επιλαχόντες, ενώ αναμένεται και η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, εξήλθε πρώτος και έκανε λόγο για μια «χιτσκοκική διαδικασία». «Κάθε σενάριο που μπορείτε να φανταστείτε έχει ξεπεραστεί. Ο ΣΚΑΪ ανακηρύχθηκε υπερθεματιστής και έλαβε την πρώτη άδεια στη μικρότερη τιμή. Έπρεπε να επιδείξουμε μεγάλη ψυχραιμία και να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας».

Σχετικά με τη διαδικασία ανέφερε πως η δημοπρασία για την πρώτη διήρκεσε κάτι λιγότερο από 10 ώρες και υπήρχαν δύο παράλληλες φάσεις.

Παράλληλα, τόνισε: «Εμείς δε διεκδικήσαμε άδεια, αλλά διεκδικήσαμε λύτρα. Διεκδικήσαμε άρση ομηρίας για συνέχιση λειτουργίας ενός ανεξάρτητου μέσου. Αυτό ήρθαμε να κάνουμε και νομίζω ότι το πετύχαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα