Τι θα γίνει με το κόκκινο κουμπί σε ευάλωτους- «Ζούμε σ'ένα ανάλγητο κράτος»

Αμέτοχο μένει το κράτος όσο αφορά το κόκκινο κουμπί για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ενώ ανέλαβε ιδιωτική πρωτοβουλία το παρατηρητήριο τρίτης ηλικίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Μεσημέρι και Κάτι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, «Τα όσα κατατέθηκαν χθες Δευτέρα 25/9 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν άκρως θλιβερά. Ζούμε σε ένα ανάλγητο κράτος σε σχέση με τις ανάγκες προσώπων είτε για ΑμεΑ είτε

για Ηλικιωμένους.

Φτάνει μόνο να σας πω ότι χθες την επιτροπή κατατέθηκε η έκθεση του επιτροπή εποπτείας ΓεΣΥ όπου ελάχιστα κέντρα και εξωτερικά ιατρεία γιατρών συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ διαθέτουν διευκολύνσεις για πρόσωπα ΑμεΑ».

Όσον αφορά στο κόκκινο κουμπί η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, δήλωσε πως «είναι μια συζήτηση που την κάναμε και πέρυσι 17 Οκτωβρίου 2022 συγκεκριμένα. Τότε ως Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις γιατί πρόκειται για θέματα ζωής και θανάτου ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα τίθετο σε εφαρμογή.Χθες, το υφυπουργείο πρόνοιας απείχε από το να μας δώσει σαγής θέσεις για το συγκεκριμένο θέμα και ο εκπρόσωπος του παρατηρητηρίου τρίτης ηλικίας δήλωσε ότι προτίθενται να συνεχίσουν μόνοι τους ως ιδιωτική πρωτοβουλία γιατί με το κράτος πλέον δεν βγαίνει πουθενά.

Είναι μια υπηρεσία που θα έπρεπε να την προσφέρει το κράτος στους πολίτες του που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, σε ηλικιωμένα άτομα που πιθανών να μένουν και μόνα τους και εκείνο το κουμπί μπορεί να σώσει την ζωή τους».

Τέλος, είπε ότι «είναι με λύπη που διαπιστώσαμε όλα αυτά. Ίσως να ζούμε σε μια εποχή που περισσότερη σημασία να έχει το φαίνεσθαι, οι επικοινωνιακές προσεγγίσεις παρά οι πραγματικές υποδομές και τα πραγματικά δεδομένα που θα βοηθήσουν να γίνει καλύτερη και πιο βολική».

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Φρενίτιδα αδυνατίσματος: Χτυπούν ενέσεις και παίρνουν χάπια για απώλεια βάρους

Keywords
Τυχαία Θέματα