Τη δημιουργία θαλάσσιου πάρκου ζητούν οι Κολυμβητές Πάφου

Την αναγκαιότητα να γίνει το θαλάσσιο πάρκο στα Δημοτικά Μπάνια τονίζει ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

Με γραπτή παρέμβασή του εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για την άρνηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων να μην επιτρέψει τη δημιουργία του θαλάσσιου πάρκου στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Ιεροκηπιώτη πρέπει να παρθούν δραστικές και πρωτοποριακές αποφάσεις στην Πάφο, για να ξανακερδίσει η πόλη τους χαμένους τουρίστες.

Σημαντικά τα οφέλη από τη δημιουργία θαλάσσιου πάρκου

Το θαλάσσιο πάρκο, σύμφωνα με τον κ. Ιεροκηπιώτη, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό

διαπραγματευτικό όπλο για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

"Με το θαλάσσιο πάρκο, θα αναβαθμιστεί περισσότερο η παραλία, η οποία αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη της Πάφου. Το θαλάσσιο πάρκο θα μπορεί να εντάξει στη συνείδηση των τουριστών, την Πάφο ως ένα σπουδαίο προορισμό για τις διακοπές τους", επισημαίνει.

Καλεί τον Υπ.Συγκοινωνιών να λάβει αποφάσεις

Ο κ. Ιεροκηπιώτης τόνισε ότι φορείς της Πάφου, όπως ο Δήμος Πάφου, η έπαρχος Πάφου, η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, η Λιμενική Αστυνομία, το Τμήμα Αλιείας και οι Ναυαγοσώστες επικροτούν αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια.

Καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Μάριο Δημητριάδη όπως λάβει τις σωστές αποφάσεις για να ξεκινήσουν το συντομότερο τα έργα για τη δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στα Δημοτικά Μπάνια.

«Με καλή θέληση από όλους μερικά μικρά προβλήματα που εντοπίσθηκαν θα ξεπερασθούν , όπως η προσθήκη ακόμη ενός ναυαγοσώστη επειδή θα επεκταθεί η περιοχή λουόμενων και θα μετακινηθούν πιο μέσα οι σημαδούρες. Θα πρέπει ως επαρχία να κάνουμε ένα σπουδαίο έργο πριν να μας προλάβει, να το κάνει για άλλη μια φορά κάποια άλλη επαρχία», τονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα