Τη δικαιοσύνη για ανηλίκους βελτιώνει το "Hope for Children"

Ο Διεθνής και Ανθρωπιστικός Οργανισμός “Hope For Children” UNCRC Policy Center θα θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Βελτιώνοντας το Σύστημα Δικαιοσύνης Ανηλίκων στην Ευρώπη: Εκπαίδευση σε επαγγελματίες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σκοπός του προγράμματός είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό αναφορικά με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών, που βρίσκονται σε δικαστικές διαδικασίες, με την ανταλλαγή καλής πρακτικής και την παροχή εκπαίδευσης σε επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα ή υπό κράτηση.

Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση αυτή αφορά την επικοινωνία

με τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, προωθώντας έτσι την υλοποίηση του Άρθρου 12 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού (UNCRC)7 (Το δικαίωμα στην έκφραση).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή πληροφοριών, γνώσεων και εκπαίδευσης στις Αρχές Δικαιοσύνης και στο προσωπικό που ασχολείται με ανήλικους παραβάτες σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, ούτως ώστε να προωθήσει την εφαρμογή των διεθνών προτύπων για τα παιδιά που βρίσκονται εν μέσω δικαστικής διαμάχης.

Συμπεριλαμβάνει επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιοσύνης των Ανηλίκων, το οποίο είναι το επίσημο δίκτυο του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Δικαιοσύνης Ανηλίκων.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη βελτίωση του Συστήματος Δικαιοσύνης των Ανηλίκων σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στην ανταλλαγή πρακτικών σχετικά με ανήλικους παραβάτες στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα ή κυρώσεις. Αποτελείται από εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό τη δημιουργία μιας δικαιοσύνης, η οποία θα είναι πιο φιλική προς τους ανήλικους.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα